ZAŠTITA OD TERORISTA

EIFFELOV TORANJ BIT ĆE UTVRDA: Počinje gradnja staklenog zida oko najpoznatijeg simbola Pariza

Najpoznatiji simbol Pariza, 324 metra visok Eiffelov toranj, bit će ograđen i zaštićen neprobojnim staklenim zidom visokim dva i pol metra koji će služiti za zaštitu od terorističkih napada.

Bečki dnevni list Der Standard piše kako izgradnja staklenog zida, pod nadzorom austrijskog arhitketa s pariškom adresom Dietmara Feichtingera, počinje danas i trajat će šest mjeseci.

U STRAHU OD TERORIZMA: Pariški gradski oci odlučili podići stakleni zid oko Eiffelova tornja

Žele ga zaštititi na što diskretniji način

Stakleni zid i betonski stupovi trebaju spriječiti moguće terorističke napade kamionima kakvi su se već događali diljem Europe.

Arhitket Feichtinger kaže da je ovim projektom nastojao napraviti zaštitu na što diskrentiji način kako se ne bi umanjila atraktivnost Eiffelova tornja koji godišnje posjeti oko šest milijuna ljudi.

“Odabrali smo visokotransparentno staklo debljine 70 milimetara, otporno na metke, kako bismo ostavili otvoren pogled na toranj”, kazao je Feichtinger.

STRAH OD NOVOG NAPADA Policija je zbog sumnjivog paketa evakuirala Eiffelov toranj

Kritičari tvrde da zid neće zaustaviti teroriste

Pariške gradske vlasti za taj su projekt izdvojile 20 milijuna eura, a oporba ih kritizira tvrdeći da Eiffelov toranj pretvaraju u tvrđavu. No, i sami kažu kako ne znaju drugi način na koji bi ga zaštitili. Kritičari ovog projekta na društvenim mrežama ističu da stakleni zid neće zaustaviti teroriste koji će već smisliti način da ga probiju.

Ovisno o potrebi i sigurnosnoj procjeni, stakleni zid moći će se rastaviti i ukloniti.

U ZADNJI TREN OSUJEĆEN SAMOUBILAČKI NAPAD U PARIZU: Kći Hrvatice planirala s dečkom raznijeti Eiffelov toranj

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr