IGRE NA (NE)SREĆU

DVOSTRUKI SKANDAL U SRBIJI: Objavili pogrešne rezultate Lota, a kuglice Binga zbog kvara izvlačio ‘slijepac’!

Loš dan za igre na sreću u Srbiji. Tehnički problemi doveli su u pitanje regularnost izvlačenja i Lota i Binga, pišu tamošnji mediji.

U jučerašnjem 91. kolu Lota izvučeni su brojevi 1, 3, 8, 21, 25, 30, 36 i objavljeno je da nema Loto sedmice, ali iako su izvučeni brojevi iz bubnja, grafici je trebalo više od četiri minute da sve te brojeve ispiše na ekranu.

Nakon višeminutnih konzultacija s režijom, prvi čovjek Komisije za izvlačenje brojeva Ljubomir Škorić rekao je da je sve u redu i da su izvučene dvije šestice.


Na ekranu je grafika, pak, prvo ispisala da je izvučena samo jedna šestica, da bi nakon nekoliko sekundi taj podatak bio promijenjen u dva dobitnika. Svi se pitaju gdje je u međuvremenu nestala ta jedna šestica. Dok se čekalo rješenje problema, Škorić se ispričavao zbog pogreške, a isprika svim igračima Lota upućena je i nakon što je grafika ispisala brojeve.

Izvlačenje jučerašnjeg Binga se, pak, pretvorilo u pravu komediju.

Tijekom emitiranja emisije uživo bubanj iz kojeg se izvlače kuglice s brojevima se, naime, pokvario. Da se emitiranje ne bi prekinulo, organizatori su došli na “odličnu” ideju. Doveli su operatera Ivana, stavili mu povez preko očiju, navukli mu kiruršku rukavicu i rekli mu da gurne ruku u bubanj! Tako je izvlačenje ipak obavljeno.

Podsjetimo, prošle godine izbio je skandal kad su gledatelji u izravnom prijenosu vidjeli kako na ekranu izlazi broj koji još nije izvučen iz bubnja. Istraga o ovom slučaju trajala je mjesecima, a na kraju je objavljeno da nije riječ o prijevari, već o pogrešci izazvanoj ljudskim faktorom.

Ostalo je to upamćeno kao skandal s brojem 21, a za pogrešku je u jednom trenutku bila optužena i hrvatska tvrtka koja je Lutriji Srbije isporučila softver za izvlačenje brojeva.

NEMA PREVARE: Srbi bi loto mogli zamijeniti puno pouzdanijom vrstom igre na sreću

Povratak na Net.hr