OPASNO PREPUCAVANJE

DVIJE VOJNE VELESILE ‘ZARATILE’ ZBOG LAŽNE VIJESTI: ‘Izrael zaboravlja da smo i mi isto nuklearna sila!’

Izraelsko ministarstvo obrane bilo je primorano objašnjavati kako se radi o čistoj medijskoj izmišljotini

Pakistanski ministar obrane izdao je upozorenje Izraelu podsjetivši ih na nuklearni kapacitet svoje zemlje u, kako se čini, žestokoj diplomatskoj reakciji na lažnu novinsku vijest, piše Independent.

“Izraelski ministar obrane prijeti Pakistanu nuklearnom odmazdom zbog naše navodne vojne uloge u Siriji protiv Islamske države. Izrael zaboravlja da je Pakistan isto tako nuklearna sila”, napisao je pakistanski ministar Khawaja Muhammad Asif na Twitteru.

Pakistan je ostao relativno neutralan u sirijskom građanskom ratu, iako su se stavili na stranu režima predsjednika Bašara al-Asada, za što je zaslužan pakistanski ministar vanjskih poslova koji je kazao da je šesta najmnogoljudnija zemlja na svijetu “protiv strane vojne intervencije u Siriji”.

Ali izmišljena priča objavljena na stranici AWDnews lažno je sugerirala da Pakistan planira “poslati kopnene snage u Siriju kao dio međunarodne koalicije u borbi protiv ISIS-a”. Neimenovani autor novinskog teksta navodi izmišljeni citat bivšeg izraelskog ministra obrane Moshe Yaalona, koji je dao ostavku u svibnju ove godine, u kojem je Yaalon navodno kazao “ako dođu u Siriju, uništit ćemo ih nuklearnim napadom”.

Upravo je ta priča, koja također uključuje i izmišljeni citat pakistanskog ministra vanjskih poslova, izazvala reakciju službenog Pakistana. Izraelsko ministarstvo obrane također je reagiralo na cijeli slučaj ističući kako je tekst baziran na lažnim informacijama i izjavama.

Inače, Pakistan je jedna od devet svjetskih država koje službeno posjeduju nuklearno oružje. Prema procjenama stručnjaka, radi se o 130 nuklearnih glava. S druge pak strane, Izrael niti priznaje niti osporava da ima nuklearno oružje, ali neki procjenjuju da u skladištima skrivaju oko 80 nuklearnih glava.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr