Dva ledolomca nisu se uspjela probiti, u pomoć zaglavljenom brodu hita treći

Zbog debelog leda kineski i francuski ledolomci nisu uspjeli doći do ruskog broda MV Akademik Shokalskiy na kojem se nalaze 74 osobe.

Nova nada za ljude na ruskom brodu koji je zaglavio u ledu na Antarktiku je australski brod Aurora Australis koji je na putu prema njemu.

Zbog debelog leda kineski i francuski ledolomci nisu uspjeli doći do ruskog broda, no BBC javlja da njihov dopisnik koji se nalazi na ruskom brodu kaže da su se pojavile velike pukotine zbog čega postoji nada da se brod možda i sam bude mogao pokrenuti.

Podsjetimo, ruski brod MV Akademik Shokalskiy ostao je zarobljen ledu prije nekoliko dana. Na njemu se nalaze 74 istraživača, turista i članova posade koji su u dobrom stanju.

Ne bude li uspjelo probijanje leda, postoji mogućnost spašavanja pomoću helikoptera koji se nalazi na kineskom ledolomcu, koji je također zapeo u ledu pokušavajući se probiti do ruskog broda. Jedini “problem”, barem zasad, koji su prijavili putnici, jest što na brodu ponestaje piva. Nadajmo se da ozbiljnijih problema od tog neće biti.

Povratak na Net.hr