EUROPSKI 11. RUJNA

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ove godine Europi prijete veliki i koordinirani teroristički napadi

Europske obavještajne službe primile su, na godišnjicu pokolja u redakciji pariškog satiričkog magazina Charlie Hebdo, upozorenje da teroristi ove godine planiraju masovne i koordinirane napade diljem Europe.

Pritom bi ovdašnjim teroristima trebali pomoći džihadisti koji su stigli iz Sirije istrenirani i naoružani za takve napade.

Prvi na meti London i Francuska

Neimenovani dužnosnik francuskog obavještajnog sustava čak je izjavio da bi lanjski događaji u Europi mogli biti ‘ništa spram onih koji se spremaju ove godine’. Tu je tvrdnju prisnažio time da je dio osoba odgovornih za napade u pariz 13. studenoga prošle godine i dalje u bijegu.

Kao moguće mete velikih terorističkih napada, apostrofirani su London i Francuska.

“Krećemo prema europskom 9/11 (način datiranja 11. rujna, dana kada je Al Kaida izvela koordinirane napade na New York i Washington) i simultanim napadima na isti dan u nekoliko zemalja, na nekoliko mjesta”, kazao je francuski dužnosnik dodavši kako obavještajne službe znaju da teroristi rade na provedbi tog plana.

JEZIVE PROGNOZE: ‘Teroristi mogu napasti bilo gdje, kalifat se proteže do Andaluzije’

Sličan plan osujećen 2010. godine

Usto je objasnio kako Islamska država u Siriji posebno uvježbava ljude za terorističke napade u Europi te ih ospkrbljuje krivotvorenim dokumentima i oružjem.

“Mi ih zaustavljamo mnogo, ali mora se priznati da smo preplavljeni. Neki će proći, neki već jesu”, kazao je neimenovani francuski dužnosnik.

Nekadašnji analitičar francuske obavještajne službe DGSE Yves Trotignon podsjetio je, pak, da je Al Kaida planirala slične napade u Europi još 2010. godine, ali  su isti bili spriječeni prije dolaska terorista iz Afganistana i Pakistana.

ZASTRAŠUJUĆE: Pogledajte 35 godina terorističkih napada u dvije minute

 

Povratak na Net.hr