BITKA ZA RAKU

NAPETA SNIMKA IZ SIRIJE: Francuski specijalci u zadnji trenutak raznijeli auto-bombu dok je vozilo išlo prema njima!

Dramatično je danas bilo na bojišnici kod sirijskog grada Rake, jednog od preostalih uporišta džihadista i neformalnog glavnog grada tzv. Islamske Države, za koji se vodi žestoka bitka.

Daily Mail piše kako su saveznički borci u jednom trenutku u pustinji uočili vozilo koje se velikom brzinom kretalo ravno prema njihovom položaju. Bilo je jasno da je vozilo nakrcano eksplozivom i da njime pravlja bombaš-samoubojica.

NAKON MOSULA SLIJEDI OPSADA GLAVNE ISIS-ove UTVRDE: ‘Planiraju nešto veliko, moramo upasti u Raku’


U jednom trenutku vozilo je još ubrzalo, pa su pripadnici kurdskih snaga ispalili navodeći projektil prema njemu. Međutim, promašili su metu. Projektil je eksplodirao iza vozila koje je nastavilo juriti prema položaju savezničkih snaga s kojeg su se začuli panični povici.

AMERIČKI MINISTAR OBRANE: ‘Borba za glavno uporište ISIS-a neće biti lako’

No, tada su stvar u svoje ruke uzeli francuski specijalci koji su bili na istom položaju. I oni su ispalili navodeći projektil koji je, za razliku od prethodnog, precizno pogodio metu u pokretu.

Vozilo je eksplodiralo i pretvorilo se u golemu buktinju dok se u zrak podigao gusti oblak dima. Panične povike tada  su zamijenili oni euforični, slaveći precizni pogodak prisebnih francuskih specijalaca.

Ova dramatična akcija snimljena je kamerom, a snimka kakva se ne viđa svaki dan objavljena je na YouTubeu.

Povratak na Net.hr