DRAMA U ŠIDU

SIJEVALI NOŽEVI, TROJE OZLIJEĐENIH: Pokušali ući u Hrvatsku skriveni među ženskim kožnatim torbama!

Tri su migranta ozlijeđena u tučnjavi noževima u ponedjeljak navečer u vojvođanskom gradiću Šidu, gdje se nalaze prihvatni centri, a gotovo istodobno spriječen je ilegalan prelazak hrvatske granice skupine migranata skrivenih u kamionskim prikolicama, javila je u utorak Radio televizija Vojvodine.

U tučnjavi četiriju migranta alžirskog državljanstva trojica su ozlijeđena i upućena u bolnicu u Srijemskoj Mitrovici, dok je glavni krivac za incident pobjegao s ubodnom ranom na ruci, prije nego što mu je ukazana pomoć, navodi RTV.

Uprava carine Srbije priopćila je da je na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik spriječen pokušaj ilegalnog ulaska na teritorij Europske unije (EU) devetero migranata skrivenih u kamionskim prikolicama među robom. Carinici su jučer šestero migranata iz Afganistana otkrili u tovarnom dijelu bugarskog kamiona, među ženskim kožnatim torbama, repromaterijalom za izradu cipela i stolarijom. Maloljetnici, između 15 i 17 godina, u prikolicu s robom su ušli tako što im je netko pomogao presjeći carinsku sajlu, koja je potom zalijepljena superljepilom.

Oko podneva, detaljno su pregledana i dva kamiona crnogorskih registracijskih oznaka, koji su, natovareni sredstvima za pranje i čišćenje, bili na putu ka Njemačkoj. U tovarnom prostoru jednog kamiona pronađena su dvojica muškaraca iz Afganistana, starosti 22 i 30 godina. Među paletama s deterdžentima i sredstvima za čišćenje u drugom kamionu bio je skriven 25-godišnji mladić iz Pakistana.

DVOJE MRTVIH I DESET OZLIJEĐENIH: Na autoputu u Srbiji prevrnuo se auto pretrpan ilegalnim migrantima

Čekaju pauzu pa uskaču u kamione

Kako je priopćeno, kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona naprave u blizini graničnih prijelaza da se skriju među robom i na taj način domognu EU-a.

Prema evidenciji mjerodavnih državnih tijela, u Srbiji trenutačno boravi 3055 maloljetnika koji se, bježeći od rata, pokušavaju domoći zemalja zapadne Europe, što čini 47 posto ukupne migrantske populacije.

Mještani Šida i okolnih mjesta su prošle godine zbog sve većeg broja migranata i incidenata u kojima oni sudjeluju pokrenuli inicijativu za premještanje prihvatnih centara iz te općine.

Povratak na Net.hr