SLUČAJ IZ BANJE LUKE

ZARAŽENI MAJKA I SIN POBJEGLI IZ IZOLACIJE U BOLNICI: Sin dan ranije prijetio skokom s petog kata

Tužiteljstvo je priopćilo kako se bjegunce sada tereti za kazneno djelo prenošenja zarazne bolesti i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije

Dvije osobe zaražene koronavirusom pobjegle su u petak u Banjoj Luci iz objekta za izolaciju u kojega su bili smješteni, a policija ih je locirala i identificirala.

Riječ je o majci i sinu kod kojih je testiranjem potvrđena zaraza koronavirusom, a oni su bili smješteni na Kliniku za infektivne bolesti.

PA OVO NIJE NORMALNO: Dalmatinci krivotvore propusnice, policija očajna: ‘Samo zaj*** kako god možeš. Eto takvi su naši ljudi’

Sin prijetio da će skočiti s petog kata

Tamo su prebačeni u četvrtak, nakon što su prosvjedovali zbog loših uvjeta smještaja u prostoru za izolaciju koji je uspostavljen u studentskom domu.

Policija je i tada morala intervenirati, jer je sin prijetio kako će skočiti s petog kata doma ukoliko im se ne osigura bolji smještaj, no i kada je taj zahtjev ispunjen njemu i majci nije bilo po volji pa su se odlučili na bijeg.

DRAMA SAMOHRANE MAJKE U SAMOIZOLACIJI: ‘Ni Hitna ni Rebro nisu htjeli primiti moju kćer koja se previjala u bolovima

Tereti ih se za kazneno djelo

Nakon što je Infektivna klinika o tome izvijestila policiju, u slučaj se uključilo i tužiteljstvo. Ono je priopćilo kako se bjegunce sada tereti za kazneno djelo prenošenja zarazne bolesti i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Banja Luka je najveće žarište epidemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini i tamo je od početka mjeseca zaraza potvrđena kod više od 80 osoba.

Lokalne su vlasti, u nastojanju da spriječe širenje epidenije, odlučile kako će sve osobe kod kojih se potvrdi koronavirus ubuduće biti smještani u objekte za izolaciju, umjesto da im se, kao do sada, dopusti da dvotjedno razdoblje provode u svojim kućama.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr