'ČIN TERORA'

DRAMA U AMSTERDAMU: Muškarac s palestinskom zastavom vikao ‘Bog je velik’ pa razbio prozore židovskog restorana

Dan nakon što je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem kao glavni grad Izraela, veći dio muslimanskog svijeta je bijesan, a u Amsterdamu se dogodio incident.

Nizozemska policija uhitila je u četvrtak muškarca s palestinskom zastavom koji je uzvikivao “Bog je velik” nakon što je razbio prozore židovskog restorana u Amsterdamu.

Incident nakon Trumpova priznanja Jeruzalema

Incident se dogodio dan nakon što je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem kao prijestolnicu Izraela, što je odluka koja je prekinula desetljećima dugu politiku SAD-a da se o statusu grada treba odlučiti u pregovorima s Palestincima.

Ta je odluka razbjesnila veći dio muslimanskog svijeta i naišla na odbacivanje zapadnih čelnika.

‘Osveta u svrhu izazivanja straha’

Mušarac, koji je nosio crno-bijeli palestinski šal, razbio je nekoliko prozora košer restorana HaCarmel prije nego što ga je policija bacila na tlo i stavila mu lisice, pokazala je video snimka incidenta objavljena na internetskim stranicama lokalnih medija.

“Mi smo zgroženi”, priopćila je Organizacija židovskih zajednica u Nizozemskoj. Taj je napad “osveta u svrhu izazivanja straha i nije ništa manje od čina terora”.

Povratak na Net.hr