'HRVATI BIH SE I DALJE BORE'

DRAGAN ČOVIĆ POVODOM ‘DANA POBJEDE’: ‘Oluja je i nama u BiH dala nadu da se kroz hrabrost može postići sloboda’

Posebno je istaknuo ulogu hrvatskih branitelja navodeći kako zahvaljujući njihovoj žrtvi danas Hrvati podignute glave i s ponosom mogu govoriti kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, neovisnost i samostalnost

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je u čestitki koju je ponedjeljak uputio državnom vrhu Hrvatske povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja kako je oslobodilačka operacija Oluja vila iznimno važna za BiH te je upozorio kako se tamošnji Hrvati još uvijek bore za ostvarenje svojih prava.

“Vojno-redarstvena akcija ‘Oluja’ nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini. Dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas”, napisao je Čović u čestitki.

‘BiH Hrvati se još uvijek bore za svoja prava’

Po Čovićevim riječima bosankohercegovački Hrvati se još uvijek bore na posve drukčiji način  za ostvarenje svojih kulturnih i političkih prava.

“To osjetimo posebno mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, kojima se spočitavaju identitet, kultura i nacija, te brane izražaji svega onoga što jedan povjesni narod čini”, upozorio je Čović.

Posebno je istaknuo ulogu hrvatskih branitelja navodeći kako zahvaljujući njihovoj žrtvi danas Hrvati podignute glave i s ponosom mogu govoriti kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, neovisnost i samostalnost.

“Prevelika žrtva koju su podnijeli svi sudionici i stradalnici za slobodnu i samostalnu Hrvatsku zadužuje nas, uz beskrajnu zahvalnost, da sve buduće naraštaje učimo o snazi hrvatskoga čovjeka koja se posebno ogledala u onim teškim vremenima za cjelokupan hrvatski narod”, stoji u čestitki predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića upućene predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, premijeru  Andreju Plenkoviću i predsjednicu Sabora Gordanu Jandrokoviću.

Povratak na Net.hr