TVRDNJE OBJAVIO NBC

NBC OPTUŽUJE: ‘Trump traži da se nuklearni arsenal drastično poveća, da bude kao 1960-ih’; TRUMP UZVRAĆA: ‘To je čista izmišljotina’

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je dramatično povećanje nuklearnog arsenala SAD-a kada je u srpnju razgovarao sa savjetnicima za nacionalnu sigurnost, objavio je u srijedu NBC pozivajući se na trojicu dužnosnika koji su bili na sastanku.

Navodni Trumpovi komentari dogodili su se u vrijeme rastućih napetosti sa Sjevernom Korejom i iščekivanja njegove odluke o mogućem izlasku iz međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom.

EMINEM SE ŽESTOKO OBRUŠIO NA TRUMPA: ‘Predsjednik je kamikaza koja će izazvati nuklearni holokaust’

Predsjednik je to navodno rekao kada mu je pokazana karta po kojoj su američke zalihe nuklearnog oružja pale s 32.000 nuklearnih glava koliko ih je bilo na vrhuncu 60-tih godina 20. stoljeća. Trump je rekao da ponovno želi imati te količine, prenosi NBC.

SAD trenutno posjeduje oko 4000 nuklearnih glava, pokazuju podaci Federacije američkih znanstvenika.

TRUMP IZAZVAO TILLERSONA KOJI GA JE NAVODNO NAZVAO IDIOTOM: ‘Usporedimo testove inteligencije’

NBC-ijevo izvješće Trump je komentirao u srijedu na Twitteru. “Lažni NBC izmislio je priču da sam želio udeseterostručiti naš nuklearni arsenal. Čista izmišljotina smišljena radi da me se ponizi. NBC=CNN”.

Trump je u intervjuu Reutersu u veljači rekao kako želi da američki nuklearni arsenal bude “veći od drugih”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr