LIJEČNIK OBJAVIO STANJE

KAKO SU AMERIČKI PREDSJEDNIK I PRVA DAMA ‘POKUPILI’ VIRUS? Trump je imao gust raspored putovanja, a on nikad ne nosi masku…

Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na Covid-19″, napisao je na Twitteru predsjednik prve svjetske sile

Američki predsjednik Donald Trump objavio je noću na petak da je pozitivan na Covid-19, a također i njegova supruga Melanija te da ide u karantenu.

“Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na Covid-19”, napisao je na Twitteru predsjednik prve svjetske sile.

“Odmah počinjemo 14-dnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO”, dodao je.

Trumpov liječnik: ‘Oboje su dobro. Planiraju ostati u Bijeloj kući’

Oglasio se i Trumpov liječnik.

U priopćenju za medije dr. Sean Conley, potvrdio je da su testovi pozitivni, navodeći da su i predsjednik i prva dama dobro i da planiraju ostati u Bijeloj kući tijekom oporavka.

“Medicinski tim Bijele kuće i ja ćemo budno paziti, i cijenim podršku koju pružaju neki od najvećih medicinskih stručnjaka i institucija u našoj zemlji“, napisao je Conley, prenosi CNN.

Rekao je da očekuje da će predsjednik nastaviti obavljati svoje dužnosti bez prekida tijekom oporavka, dodajući da će javnost izvještavati o daljnjem razvoju situacije.

Zaražena i njegova savjetnica

Nešto ranije Trump je za Fox News rekao da je njegova savjetnica Hope Hicks pozitivna na Covid-19.

“Užasno! Prva dama i ja čekamo rezultate testa. U međuvremenu započet ćemo postupak karantene”, napisao je ranije na svom Twitteru.

Savjetnica Hicks redovito putuje s predsjednikom službenim zrakoplovom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu te u srijedu na skup u Minnesoti.

“Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerojatna”, rekao je za Fox News.

Kritizirali ga zbog odgovora na pandemiju

Predsjednik, koji se redovito testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je bio kritiziran zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa koja je samo u Sjedinjenim Državama usmrtila više od 200.000 ljudi. No, on hvali svoje upravljanje koronakrizom.

Trump gotovo uvijek bez maske, a kritizira one koje ih nose

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama mjesec dana do izbora, nosi masku i izbjegava velike skupove. Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito ne nosi masku i često ocrnjuje ljude koji ih nose.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr