'RUKA SA ZAPADA JE PRIJEVARA' / Dodik nazvao Schmidta 'fašističkim smećem' pa se usporedio s Miloševićem: 'Obojica smo bili i ostali na udaru jer branimo Srbe'

Image
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL Armin Durgut/PIXSELL

Današnje Srbe je pozvao da se ponašaju kao da se još uvijek vodi bitka na Kosovu, a za Hrvate i Bošnjake je kazao kako mu 'ne smetaju', ali samo dok svoje nacionalno i vjersko opredjeljenje drže u privatnosti

28.9.2023.
14:19
Dejan Rakita/PIXSELL Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik nazvao je u četvrtak visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta "fašističkim smećem", za sve probleme koje ima optužio je Zapad, a istočne sile je hvalio kao jedine poželjne partnere.

Nezadovoljan visokim predstavnikom

Dodik već mjesecima tvrdi kako Schmidt nije legalno postavljeni visoki predstavnik za BiH jer imenovanje koje provodi Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) nije potvrdilo Vijeće sigurnosti UN, ishodio je donošenje zakona u parlamentu RS kojim je zabranio provedbu obvezujućih odluka visokog predstavnika, a proteklih tjedana koristi svaki istup kako bi vrijeđao Schmidta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kad se ministri 'časte' /

Posvađali se oko Dodika, a onda je eskaliralo: 'Koliko potegne bijelog, tako i reagira'; 'U životu sam se tri puta napio...'

Image
Kad se ministri 'časte' /

Posvađali se oko Dodika, a onda je eskaliralo: 'Koliko potegne bijelog, tako i reagira'; 'U životu sam se tri puta napio...'

Sada ga je u intervjuu za entitetsku novinsku agenciju Srna nazvao sljednikom fašista i smećem.

"On je fašističko smeće koje je došlo ovdje da nama drži neku vrstu priče", izjavio je Dodik koji će uskoro morati pred sud upravo zbog toga što odbija poštovati odluke koje donosi visoki predstavnik. Tu je činjenicu prokomentirao kazavši kako vjeruje u sud i pravosuđe u u kojemu su suci i tužitelji muslimani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ruka sa Zapada je prijevara'

Dodik, kao i većina njegovih najbližih suradnika, pod sankcijama je SAD-a i Velike Britanije zbog provedbe secesionističke politike i ugrožavanja stabilnosti BiH, a sada kaže kako je to dokaz da najmoćnije zapadne zemlje vode protusrpsku politiku pa se zato treba okrenuti Istoku.

"Kada vam netko pruži ruku sa Zapada, onda znajte da je prijevara. Kada vam pruže ruku s Istoka znajte da će dogovor biti realiziran", smatra Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvislinzi i domoljubi

Sebe je usporedio sa Slobodanom Miloševićem te ustvrdio kako su obojica bili i ostali na udaru jer brane Srbe i Srbiju, a oporbu je opisao kao kvislinge.

"Kao što je bilo Srba u Vladi Ante Pavelića koji su bili generali ustaške vojske koja je izvršila genocid nad Srbima, tako danas imate Partiju demokratskog progresa (PDP) i druge", kazao je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Žena koja je '90-ih bila prognanik, razotkrila srpsku popagandu Vučića i Dodika?

Današnje Srbe je pozvao da se ponašaju kao da se još uvijek vodi bitka na Kosovu, a za Hrvate i Bošnjake je kazao kako mu "ne smetaju" ali samo dok svoje nacionalno i vjersko opredjeljenje drže u privatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni trebaju imati sva prava, pa i ovdje u Banjoj Luci. Vjera je njihova privatna stvar i sve dok je tako – to je u redu. Ali nije u redu ako se taj identitet želi nametnuti", kazao je Dodik.

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo