ZAPRIJETIO OPSTRUKCIJOM

DODIK LJUT ZBOG IZBORNOG PORAZA U BANJOJ LUCI: ‘Novi gradonačelnik neće imati našu podršku, taman da je Einstein’

Gubitak izbora u najvećem gradu u Republici Srpskoj najteži je poraz Dodikove stranke u posljednjih 20 godina, a kandidat kojega je ona podupirala izgubio je i u utrci za gradonačelnika Bijeljine, drugog po veličini grada u tom entitetu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je u ponedjeljak rat novoj gradskoj upravi Banje Luke nakon što je na lokalnim izborima, održanim u nedjelju, u utrci za gradonačelnika pobijedio oporbeni kandidat Draško Stanivuković.

Iako je u nedjelju kasno navečer, priznajući potaz njegova kandidata i dosadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića, najavio kako se sa Stanivukovićem neće sukobljavati te da će nastojati raditi u interesu tog grada i njegovih stanovnika, Dodik je poslije neprospavane noći promijenio mišljenje i najavio kako će ga opstruirati na svaki mogući način.

‘NETKO JE OVDJE IGRAO POKVARENO’: Lokalni izbori u BiH nanijeli udarac Izetbegoviću i Dodiku, Čović gotovo nedirnut

Otvoreno najavio opstrukciju novog gradonačelnika

“Novi gradonačelnik neće imati našu podršku. Niti jedan njegov prijedlog neće biti podržan, taman da je Einstein”, kazao je Dodik na konferenciji za medije u Banjoj Luci.

Najavio je kako će prve opstrukcije uslijediti čim Stanivuković pokuša provesti neka od obećanja koje je dao nakon proglašenja pobjede. Uz ostalo je najavio kako će ugrožene kategorije poput umirovljenika i učenika ubuduće imati pravo na besplatan gradski prijevoz.

“Neka predloži odmah. Da vidimo kako će to financirati”, zaprijetio je Dodik uskratom potpore gradonačelnikovim inicijativama u gradskoj skupštini.

Dodikovom SNSD-u ipak većina u gradskoj skupštini

Iako je Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izgubio izbornu utrku za gradonačelnika izgledno je kako bi u gradskoj skupštini mogao okupiti većinu i tako bitno otežati rad novom gradonačelniku. koji je iz oporbene Partije demokratskog progresa (PDP). Gubitak izbora u najvećem gradu u Republici Srpskoj najteži je poraz Dodikove stranke u posljednjih 20 godina, a kandidat kojega je ona podupirala izgubio je i u utrci za gradonačelnika Bijeljine, drugog po veličini grada u tom entitetu. Za razliku od osvetnički raspoloženog Dodika, koji je najavio kako će sada osobno preuzeti upravljanje gradskim odborom SNSD-a, gradonačelnik na odlasku Radojičić Stanivukoviću je pristojno čestitao na pobjedi.

“Banja Luka je izašla na izbore i izabrala. Svome gradu samo mogu poželjeti da bude bolje”, napisao je Radojičić na Twitteru uz čestitku svom nasljedniku.

Stanivuković (27) je trenutačno zastupnik u parlamentu Republike Srpske i poznat je po oštrim kritikama na račun Dodikova režima, uključujući tu i prosvjede na ulicama, zbog čega ga je privodila i policija.

NA IZBORIMA U BIH PROBLEMI U BANJOJ LUCI I DOBOJU: Od posljedica zaraze koronavirusom umro i kandidat za načenika

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr