SIROVINA U UNIFORMI

DOBAR, LOŠ… JAKO ZAO POLICAJAC: Nabacivao učenicu po razredu ko krpenu lutku

Često se tvrdi kako postoji “šokantna” snimka postupanja policije, ali ova to doista jest. Policajac je bio pozvan da pomogne ukloniti učenicu s nastave.

Učenici su snimili njegovo postupanje koje je sve, samo ne opravdana primjena sredstava prisile, pogotovo jer je riječ o školi i nenaoružanoj maloljetnici.


Policajac Ben Fields u nekoliko je navrata zapovijedio djevojci da ustane iz klupe.

“Ili ideš sa mnom dobrovoljno ili ću te ja na to prisiliti”, zaprijetio je.

Rečeno, učinjeno! Kako ga je ona ignorirala, tako je on potpuno izgubio živce, zgrabio ju za ruku, prevrnuo stol i stolac na kojemu je sjedila. Učenici su sve snimali.

Potom ju je svom snagom, u nekoliko sekundi, odvukao na drugi dio učionice, okrenuo na trbuh i stavio joj lisičine.

U razredu je zavladao potpuni muk. Nekoliko sekundi kasnije, učenici su se počeli buniti, ali im je policajac odgovorio: “Nakon nje i vas ću strpati u zatvor”.

Zbog čega je policija pozvana da intervenira u učionicu, u uredu šerifa nisu željeli komentirati, prenosi američki tisak.

Inače, policajac Ben Fields još je 2005. godine imao slične ispade. Također je imao zadaću privesti jednog učenika iz iste srednje škole, ali je njegovo postupanje vidio ratni veteran Carlos Martin. Muškarac u uniformi američke vojske suprotstavio se Fieldsu, ali ga je ovaj savladao suzavcem i srušio na pod.

Martin je protiv Fieldsa podnio službenu pritužbu, ali su njegove tvrdnje, da je ovaj policajac prekoračio svoje ovlasti prilikom privođenja, odbačene.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr