PRODANE U SEKSUALNO ROBLJE

DJEVOJKAMA OBEĆAO DA ĆE POSTATI POP ZVIJEZDE I KUPIO IM AVIONSKE KARTE: Nisu ni slutile što ih čeka kad su stigle. Bio je to pakao

Brazilke otputovale u Južnu Koreju kako bi postale K-pop zvijezde pa postale žrtve trgovine ljudima i prostitucije

Grupa brazilskih žena oputovala je u Južnu Koreju u nadi da će postati dio multimilijarderske K-pop industrije, no na kraju su prodane kao seksualno roblje i završile u prostituciji, javila je južnokorejska policija. Policija je spasila sedam mladih brazilskih žena u svojim 20-ima i 30-ima iz bordela nakon racija prošlog mjeseca, a pet osoba uhićeno je pod sumnjom da su organizirali prostituciju i trgovali ženama, piše CNN.

Žene su se preko društvenih medija povezale s muškarcem koji ih je namamio u Južnu Koreju početkom srpnja tako što im je ponudio besplatnu kartu za povratni let, rekao je policijski glasnogovornik. “Ženama je rekao da bi mogle biti manekenke ili da će im pružiti podršku da postanu K-pop pjevačice”, dodao je.

Oduzeli im putpovnice

Međutim, jednom kad su žene stigle u Južnu Koreju, priča se promijenila. Ženama su navodno oduzete putovnice te su bile zatvorene u dvije kuće u Ilsanu i Pajuu, dva grada sjeverno od Seula. Nakon toga su ih navodno prodali salonu za masažu po 2 milijuna južnokorejskih vona (oko 11.000 kuna), priopćila je policija.

Policija je prošlog mjeseca saznala za njihovu situaciji nakon što je jedna Brazilka nazvala svoje veleposlanstvo u Južnoj Koreji i zatražila pomoć. Potom su policajci upali u salon za masažu u Ilsanu, gdje su spasili tri brazilske žene. Nekoliko dana kasnije policija je iz kuće u Paju spasila još četiri žene. Žene su premještene u sklonište i djelovale su “traumatizirano”, rekao je policijski dužnosnik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr