Djecu su izgladnjivali, premlaćivali i vezali za krevete, ubili 2-godišnjakinju

Par za kojim se tragalo od 2008., kad je od posljedica zlostavljanja umrla njihova dvogodišnja usvojena kći, konačno je prepoznat u jednom šoping centru i uhićen.

U gradu Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon u utorak je konačno dolijao par koji se od 2008. nalazio na listi 15 najtraženijih kriminalaca u Americi.

Janet i Ramon Barreto pobjegli su u Meksiko nakon uplaćene jamčevine prije suđenja za smrt njihove dvogodišnje usvojene djevojčice, koju je par odveo iz bolnice u kojoj su liječnici ustanovili da je dijete bilo žrtva zlostavljanja te obavijestili policiju. Dok je policija intervenirala, mala Enna je već preminula. Protiv para je podignuta optužnica za ubojstvo, ali i zlostavljanja šestero druge djece, koja su im oduzeta.

Bračni par Barreto iz Gvatemale je dopremao djecu koju je kupovao od tamošnjih agencija za usvajanje. Kod kuće ih je izgladnjivao, premlaćivao te ljepljivom trakom vezao za krevete. Djecu su udarali i gurali im glave pod vodu, od čega je umrla i dvogodišnja Enna.

Istražitelj koji je na slučaju radio od početka rekao je kako se njih jednostavno može opisati jednom riječju, a ta je zlo.

Povratak na Net.hr