I SESTRA MU U BOLNICI

ZBOG MONSTRUOZNE KAZNE DJEČAK U KRITIČNOM STANJU: Majka i očuh ostavili 6-godišnjaka da se smrzava

Dječak iz Bruxellesa, star samo šest godina, u kritičnom je stanju nakon što su ga u ponedjeljak majka i očuh kaznili ostavivši ga punih 15 sati zaključanog na balkonu i odjevenog samo u pidžamu.

Protiv 31-godišnje dječakove majke i deset godina mlađeg očuha podignuta je optužnica za zlostavljanje djeteta, piše britanski Telegraph. Oni su dječaka ‘kaznili’ jer je bez dozvole uzeo hranu iz hladnjaka te ga odjevenog samo u pidžamu držali na balkonu od 5 ujutro do 8 sati navečer na temperaturi koja nije prelazila 3 stupnja Celzijeva.

Dječak i njegova sestra zlostavljani i neuhranjeni

Kada je u ponedjeljak navečer ekipa Hitne pomoći stigla u stan u briselskoj radničkoj četvrti Saint-Josse, zatekla je dječaka bez svijesti i u stanju hipotermije. Osim dječaka, u bolnici je završila i njegova sestra blizankinja na kojoj su liječnici također uočili znakove zlostavljanja i neuhranjenosti.

“Očuh je priznao krivicu rekavši da nije shvatio ozbiljnost onoga što je učinio, dok majka i dalje poriče krvnju”, priopćeno je iz iz ureda tužitelja. Oboje su zadržani u pritvoru.

DADILJA IZ NOĆNE MORE: Brutalno zlostavljala dijete s Downovim sindromom, otkrila je skrivena kamera

Susjedi uočili smrznutog dječaka i pozvali policiju

Balkon na kojem se dječak smrzavao cijeli dan nalazi se na dvorišnoj strani zgrade što objašnjava zašto nije bio uočen ranije. Tek kada su susjedi primjetili smrznutog dječaka na lice mjesta stigle su policija i Hitna pomoć.

Emir Kir, načelnik četvrti Saint-Josse, izjavio je lokalnim medijima kako je osobito tužno što se stan nalazi u neposrednoj blizini centra za skrb o djeci te prekoputa policijske postaje.

NAPUŠTENI MALIŠAN: Roditelji ostavili dijete (4) u bolnici, nitko ga nije obišao 13 mjeseci

Povratak na Net.hr