Dječak zbog straha od letenja 18 mjeseci bio u Abu Dhabiju

Joe Thompson, 12-godišnji Britanac, morao je ostati 18 mjeseci u Abu Dhabiju zbog straha od letenja, piše Daily Mail. Dječak se danas napokon zrakoplovom vratio u domovinu uz pomoć stručnjaka za hipnozu.

“Tako sam sretan što sam se vratio kući. Ne mogu vjerovati kako je ovdje hladno”, rekao je Joe nakon slijetanja u zračnu luku Heathrow.

Dječak se s obitelji preselio u Abu Dhabi 2009. godine, a trebao se vratiti prošlog lipnja, nakon što je njegovu ocu Tonyju istekao ugovor o radu. Međutim, u ožujku 2012. dobio je strah od letenja zbog čega se nije mogao vratiti u više od 7000 kilometara udaljeni Weston-super-Mare u Somersetu.

Otac je ostao s Joeom, dok se njegova majka vratila u Veliku Britaniju. Joe se s ocem četiri puta pokušao ukrcati na zrakoplov, no svaki bi put briznuo u plač i odbio letjeti.

Joeova fobija zbunjivala je liječnike i psihijatre s obzirom na to da je cijeli svoj život zrakoplovom prelazio velike udaljenosti. Obitelj kaže da je potrošila oko 40.000 funti na liječenje Joeova straha od letenja, a konačno mu je pomogao ugledni hipnoterapeut Russell Hemmings.

“Samo želim otići kući i vidjeti svog psa. Nisam ga vidio dvije godine i samo mu želim dati veliki zagrljaj”, rekao je Joe nakon povratka.

Povratak na Net.hr