GOLDEN BILLY

DJEČAK (7) UZEO MAMINU KARTICU, PA POTROŠIO 66.000 KUNA: Svi osim nje umiru od smijeha zbog onog što je kupio

Dječak kupio maminom kreditnom karticom igračku s eBayja za 66.000 kuna

Jedan sedmogodišnji dječak iz Sydneyja u Australiji, kupio je maminom kreditnom karticom minijaturnu igračku s eBaya za 7600 funti (oko 66.000 kuna), piše Mirror. Ogromnu količinu novaca dječak je potrošio na rijetku igračku Golden Billy Banana iz kolekcije Coles Stikeez.

Dječak, koji je inače autist, veliki je obožavatelj ove rijetke kolekcije i prethodno je zatražio dopuštenje mame Donne Jacob da kupi rijetki predmet. Međutim, kada je to odbila, na internetu je uz pomoć obiteljskog računala pronašao jedan kolekcionarski primjerak i kupio ga uz pomoć već snimljenih podataka mamine kreditne kartice.

‘Prijateljska prijevara’

Donna nije shvatila što se dogodilo sve dok nije dobila potvrdu o kupnji sljedećeg dana. Odmah je kontaktirala prodavatelja da joj vrati novac, no njezine molbe nisu bile uslišene. Donna tvrdi da su joj s eBayja poručili da je incident “prijateljska prijevara” i da joj vjerojatno neće vratiti novac. U više je navrata kontaktirala svoju banku, eBay i PayPal u očajničkom pokušaju da vrati novac. Na kraju je eBay ipak pristao vratiti novac nesretne mame.

Donna sada poziva na uvođenje strožeg protokola kako bi se spriječilo da djeca troše velike količine novca bez dozvole. “Mislim da je jednostavno smiješno što se to može dogoditi… Između PayPala i banke, trebao bi postojati barem jedan osigurač koji kaže “čekaj, ovo nije u redu'”, kaže Donna i naglašava da inače ne troši 10.000$ u jednoj transakciji, tako da im svakako trebaju protokoli koji će to spriječiti

Povratak na Net.hr