KAOS U JAPANU

DIVOVSKA RUPA U CESTI PROGUTALA POLA ULICE: Nestalo struje, curi plin, svi iz obližnjih zgrada su evakuirani

U jugozapadnom japanskom gradu Fukuoka ulica se potpuno urušila jutros oko 5 sati po lokalnom vremenu zbog otvaranja divovske rupe u cesti s pet traka. Nastao je kaos.

U središtu japanskog grada u cesti se otvorila golema rupa, a to je stvorilo opasnost od urušavanja obližnjih zgrada koje se nalaze uz rub ceste. Stanovnici su zato brzo evakuirani, a policija je rekla da zasad nema žrtava, piše Guardian. Fotografije i snimke na društvenim mrežama pokazuju širinu rupe koja se otvorila na cesti.

Do sredine jutra urušio se cijeli dio glavne ceste, a rupa širine čak 20 metara počela se puniti vodom iz polomljenih cijevi. Zbog urušavanja ceste došlo je i do nestanka struje u oko 100 obližnjih zgrada, ali i curenja plina.

Gradske vlasti su priopćile da je moguće da se sve dogodilo zbog građevinskih radova na obližnjoj liniji podzemne željeznice.

‘Odjednom je nestalo struje i čula sam glasni prasak. Izašla sam van i vidjela golemu rupu u cesti’, rekla je jedna od svjedokinja, prenosi japanska agencija Kyodo.

Stručnjaci smatraju da bi se ova opasna rupa mogla i proširiti.

‘IZVUKAO SE U ZADNJI ČAS’: Na jednoj od najprometnijih cesta u Zagrebu otvorila se golema rupa duboka 10 metara

OTVORILA SE NOVA RUPA NA ZAGREBAČKIM CESTAMA: Na teren izašli i stručnjaci Rudarskog fakulteta

 

 

Povratak na Net.hr