NIJE TERORISTIČKI NAPAD

U DIVLJAČKOM POHODU UBIO TROJE I OZLIJEDIO 20 LJUDI: Automobilom gazio ljude na prepunoj ulici u Melbourneu!

Tri osobe su poginule, a 15 ih je ozlijeđeno u naletu automobila na pješake u središtu Melbournea.

Svjedoci navode kako je vozač namjerno rušio ljude. Policija je objavila da se ne radi o terorističkom napadu.

Policija privela vozača

Australski mediji navode kako je policija privela vozača.

Incident se dogodio oko 13:30 sati po lokalnom vremenu u samom središtu grada, na raskrižju Bourke i Queen Steet, gdje se nalaze shoping centri.

Prije napada vozač je divljao i napravio nekoliko krugova ispred Flinders stanice vičući kroz prozor automobila. Australski portali objavili su snimku kako divlja ispred glavne željezničke stanice u Melbourneu ispred stotina zbunjenih ljudi kojima ništa nije bilo jasno. Nakon toga vozač se uputio prema ulici Bourke gdje je započeo divljački pohod.

Troje poginulih i najmanje 20 ozlijeđenih

“U ovoj fazi istrage možemo potvrditi kako su tri osobe poginule, a najmanje 20 je ozlijeđenih. Vozač automobila je priveden, a na terenu su brojne jedinice hitne pomoći kako bi pomogle unesrećeni,” poručili su iz policije.

Policija je ogradila cijelo područje, a u središtu grada je prekinut javni prijevoz.

Australija, koja je vjeran američki saveznik, je od 2014. godine pojačala pripravnost od mogućih napada radikala, a do sada je spriječila nekoliko napada.

U Melbourneu se trenutačno održava prvi teniski Grand Slam turnir sezone Melbourne Open, a teniski tereni su udaljeni samo nekoliko blokova od mjesta gdje se dogodio incident.

Policija: Napad nije povezan s terorizmom

No, policija države Victoria čiji je glavni grad Melbourne naglasila je da krvavi pohod u petak nije teroristički čin. “Ta osoba nije povezana s nikakvom terorističkom aktivnosti”, kazao je šef državne policije Graham Ashton.

“Ne smatramo ovaj slučaj terorističkim”. “Znamo da se radi o pojedincu koji za sobom ima prošlost obiteljskog nasilja”.

Napadača, 26-godišnjaka, ranila je metkom policija koja je također istaknula da je u prošlosti imao psihičkih problema te bio povezan s krijumčarenjem droga.

“U ovom trenutku nema dodatne prijetnje po stanovništvo”, kazao je Stuart Bateson, još jedan dužnosnik lokalne policije.

Tri osobe su poginule udarene na Ulici Bourke. Radi se muškarcu i ženi od tridesetak godina te djetetu čija dob nije navedena.

Petnaest osoba je ozlijeđeno, od kojih pet teško. Kraljevska dječja bolnica preuzela je četvero djece u dobi od tri mjeseca do 12 godina.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr