PUTINOV BANKAR

ŠEF SBERBANKE O AGROKORU: ‘Nastavljamo im davati podršku, učinit ćemo sve da kompanija ostane na nogama… Dogovoren je plan’

Najveća ruska banka Sberbank čini sve kako bi poduprla Agrokor, čiji je najveći kreditor, izjavio je u utorak za Reuters izvršni direktor te ruske državne banke German Gref.

SBERBANKA AGROKORU ODOBRILA JOŠ 300 MILIJUNA EURA KREDITA: Postoji opcija da Rusi od Todorića kupe koncern za 1 kunu

“U bliskom smo kontaktu s vlasnicima i upravom kompanije, nastavljamo im davati podršku. Učinit ćemo sve da kompanija ostane ‘na nogama’ i riješi svoje privremene probleme… Postoji plan za izlazak iz te situacije koji je dogovoren s nama”, rekao je Gref.

Gref je novinarima u Moskvi kazao i da Sberbank ne želi upravljati maloprodajom u istočnoj Europi.

SAD JE SLUŽBENO, SBERBANK ŽELI SVOJE LJUDE U UPRAVI AGROKORA: ‘Zašto su se kršili ugovori i zbog čega je bilo problema s dobavljačima?’

Agrokor, najveća hrvatska kompanija u privatnom vlasništvu, također i najveći prehrambeni proizvođač i maloprodajni lanac na Balkanu, suočen je s pritiscima investitora i hrvatske Vlade da riješi problem svoje zaduženosti, piše agencija Reuters.

Reuters još navodi i da je Gref u utorak rekao novinarima kako Sberbank “vrlo aktivno” razmatra opcije za brzi izlazak iz Ukrajine. Naveo je da gubici po zajmovima u Ukrajini čine otprilike 70 posto potencijalnih bankinih gubitaka.

Ukrajinska vlada nedavno je odlučila nametnuti sankcije Sberbanku i ostalim ruskim državnim bankama koje posluju u Ukrajini, kako bi se spriječilo povlačenje kapitala iz Ukrajine u korist povezanih osoba.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr