VELIKA PLJACKA ZLATA Vezali zastitarima ruke i odnijela 125 kg zlatnih poluga

Tri naoruzana muskarca su u bijegu nakon sto su opljackala zlato u vrijednosti od 4,8 milijuna dolara iz blindiranog kamiona koji ga je prevozio autocestom u istocnom dijelu americke savezne drzave Sjeverne Karoline, priopcila je u ponedjeljak policija.

Dvojica naoruzanih zastitara koje je unajmila prijevoznicka tvrtka TransValue Inc. izvijestila su policiju o pljacki u nedjelju navecer.

Zastitari su rekli policiji da je njihov kamion koji je prevozio posiljku zlata i srebra iz Floride u Massachusetts imao mehanickih problema dok su bili na oko 80 km od glavnog grada Sjeverne Karoline Raleigha pa su stali na zaustavnom traku.

Dok su bili parkirani prisla su im tri naoruzana muskarca u kombiju, naredila da legnu na zemlju i vezala im ruke na ledima.

Natjerali su ih da odu u sumu i potom otisli s polugama zlata tezine oko 125 kg cija se vrijednost procjenjuje na 4,8 milijuna dolara, rekla je policija.

Trnsportna tvrtka blindiranih vozila TransValue iz Miamija je ponudila nagradu od 50.000 dolara za uhicenje i osudu pljackasa.

Povratak na Net.hr