CIJELI GRAD U ŠOKU

DETALJI UBOJSTVA KOJE JE POTRESLO ČAPLJINU: Taksist (38) ubijen hicem u glavu jer je smirivao svađu zbog ljubavnog trokuta?

Alena Hunjića, 38-godišnjeg taksista iz Čapljine, navodno je u noći na nedjelju ubio Jakov Jelčić, a čini se kako se nesretni Alen našao usred obračuna zbog svađe oko žene.

Iako u policiji motiv ubojstva ne otkrivaju jer ubojica zasad o svemu šuti, neslužbeno se doznaje kako se Hunjić našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.

“Svi pričaju o tome da je Alenko smirivao tenzije i to je platio glavom. Tako govore. Neki lik je valjda imao vezu s ubojičinom ženom i došlo je do sukoba. Alenko je pokušao smiriti sukob, eto, vidite što se dogodilo”, komentirao je tragični događaj jedan čapljinski taksist za Nezavisne novine.

Jelčića se tereti da je Hunjića usmrtio hicem u glavu ispred Crkve svetog Franje Asiškog, u središtu Čapljine.

Cijela Čapljina u šoku

Policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona obavili su očevid na mjestu gdje se, u noći između subote i nedjelje, oko tri sata nakon ponoći, dogodio stravičan zločin.

Osumnjičenom za ubojstvo je određeno 24-satno zadržavanje u policijskim prostorijama.

Tijelo ubijenog taksista je prevezeno na patologiju u Mostar, a prema navodima tužiteljstva, ubojica nakon pucnjave nije bježao već je sam nazvao policiju.

Kolege ubijenog Hunjića kažu kako će ga pamtiti kao dobrog, marljivog momka, na kojeg su se u poslu uvijek mogli osloniti.

Ubojica navodno dosad nije bio problematičan

“Uvijek je na vrijeme dolazio, a u firmi je već tri-četiri godine. Bio je sin jedinac. Oba roditelja su mu preminula. Oca je izgubio prije nekoliko godina, a majka mu je umrla prije pola godine. Imala je karcinom”, rekao je jedan od Alenovih kolega.

Stanovnici Čapljine su u šoku, a o Alenu i Jakovu govore sve najbolje.

“Bio si naš stup, momčina prva liga, ljudina, u poslu profesionalac, kao kolega, radnik i prijatelj za poželjeti… Već nam nedostaješ… Sad više riječi nema dovoljno, suvišne su… Počivaj u miru, pazi na nas od nekud gore, nikad te zaboraviti nećemo: tvoj šef, školska i sve tvoje kolege! Bila nam je čast poznavati te”, napisali su neki od kolega na Facebooku nakon Alenove smrti.

Povratak na Net.hr