VIDEO: Desetak ubijenih u anti-teroristickoj akciji, Putin se obratio naciji

Iz Moskve javljaju kako je u tijeku anti-teroristicka akcija u glavnom gradu Cecenije Groznom. Kriza u Groznom poklopila se s Putinovim obracanjem naciji u kojem je najavio velike promjene u ekonomiji te uputio snazne poruke Zapadu.

Najmanje sedmero napadaca i sest policajaca ubijeno je jutros u Groznom, javlja Euronews.

Napad je poceo nakon sto je policijski auto upao u zasjedu, a napadaci su upali u zgradu lokalnog medija. Ubrzo su ih okruzile policijske snage.

Cecenski predsjednik Ramzan Kadyrov tvrdi kako su neki ”teroristi istrijebljeni”, dok su se drugi zabarakidarali u skolu u centru grada.

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se naciji u 12 sati po moskovskom vremenu. O krizi u Groznom rekao je kako je uvjeren da ce brzo razrijesiti.

U ostalom dijelu obracanja nije niti malo omeksao retoriku prema Zapadu. Optuzio je zapadne zemlje da su planirale ‘Jugoslavenski scenario’ za Rusiju ali da im nije uspjelo.
“Nismo im to dozvolili’, kazao je.

Dotaknuo se i uloge sankcija te njihovog utjecaja na rusku ekonomiju. Smatra da ih Zapad koristi kako bi oslabio Rusiju.

“Cekaju nas teska vremena”, naveo je Putin te istaknuo da Rusija ne moze ovisiti o kretanjima na inozemnim trzistima.

Putin je ponudio amnestiju svima koji vrate novac sa offshore racuna natrag u Rusiju.

“Moramo se izvuci iz ove zamke nulte stope rasta; za tri do cetiri godine Rusija ce biti svjetska ekonomija s nadprosjecnim rastom”, najavio je Putin. Najavio je zamrzavanje poreznih stopa na cetiri godine te porezne olaksice za mala poduzeca.

“Teska vremena stvaraju nove mogucnosti. Spremni smo se suociti s problemima i nadvladati ih”, zavrsio je svoj govor Vladimir Putin.

//www.youtube.com/embed/3IZOp_WLiD8

Povratak na Net.hr