HTJELI IZVESTI PUČ

CRNOGORSKI TUŽITELJ: Neuspjeli teroristički napad organizirali su ruski nacionalisti

Crnogorski specijalni državni tužitelj Milivoje Katnić izjavio je u nedjelju na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji da su ruski nacionalisti glavni organizatori pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. listopada.

“Organizatori su ruski nacionalisti. Cilj je bio da zaustave Crnu Goru na njenom euroatlantskom putu i posebice zaustave njen ulazak u NATO”, kazao je Katnić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

PAKLENI PLAN SRPSKIH TERORISTA UHIĆENIH U CRNOJ GORI: ‘Mali Legija želio je oteti premijera i izazvati kaos!’

Pripremali likvidaciju Đukanovića

Po njegovim riječima, radi se o dvije osobe iz nacionalističkih struktura Rusije, koji su, kako je kazao, “smatrale da se vlast u Crnoj Gori ne može smijeniti na izborima, već samo nasilno”.

Katnić je izjavio da je na prostoru Crne Gore, Srbije i Rusije bila formirana kriminalna skupina koja je planirala teroristički napad u Crnoj Gori 16. listopada i likvidaciju premijera Mila Đukanovića.

Međutim, rekao je da u ovom trenutku nema dokaza da su državne strukture Rusije, Srbije i Crne Gore uključene u te planove.

“Nemamo nikakvih dokaza da je država Rusija na bilo koji način involvirana.”

SRBI TVRDE: ‘Crnogorski državni vrh angažirao je Dikića da odglumi teroristu, platili mu 100.000 eura’

Uključena i jedna domaća politička skupina

Tužiteljstvo je na izvanrednoj konferenciji za novinare pokazalo fotografije i video snimke zaplijenjenih predmeta, koje su im dostavile srbijanske vlasti. Riječ je, među ostalim, o policijskim uniformama i opremi, žici, lisicama, metalnima palica, telefonima motorola dometa pet kilometara, praćkama s metalnim kuglicama itd.

Glavni državni tužitelj Ivica Stanković i Katnić kazali su da postoji sumnja da je jedna politička grupacija iz Crne Gore uključena u organiziranje napada.

“Postoji osnovana sumnja da se radi o političkoj strukturi, i da bi jedna osoba, koja bi došla na binu u 23 sata, preuzela vlast nad političarima, građanima i teroristima, i zapovijedila nasilan ulazak u Skupštinu”, rekao je Katnić.

Stanković je kazao da se obraća javnosti zbog informacija koje su se pojavile, a koje nanose štetu postupku koji je u tijeku.

“Kako se u dijelu javnosti pojavljuju informacije da je riječ o insceniranom događaju odlučno demantiramo takve tvrdnje i napominjem da za sve do sada poduzete korake tužiteljstvo ima dokaze”, rekao je Stanković.

PLANIRALI TERORISTIČKE AKCIJE I LIKVIDACIJE: U Crnoj Gori uhićeno 20 naoružanih Srba, vođa im bivši šef policije

Povratak na Net.hr