TVRDI CRNOGORSKI DNEVNIK

ORGANIZATOR TERORISTIČKOG UDARA U CRNOJ GORI SE SLOMIO: ‘Sve je priznao. Kako su tekle pripreme i tko ga je angažirao!

Državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić, kojega crnogorska policija sumnjiči da je jedan od organizatora pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori planiranog na dan izbora 16. listopada, prema pisanju dnevnika Pobjede priznao je istražiteljima u Podgorici da je okupio ljude i osigurao im vojnu i policijsku opremu kako bi zauzeli zgradu parlamenta.

Pobjeda piše, pozivajući se na svoje izvore, da je osumnjičeni Sinđelić tokom saslušanja u ponedjeljak do detalja ispričao kako su tekle pripreme za planiranje terorističkog napada, te tko ga je angažirao i s kim je u Crnoj Gori komunicirao.

Iza svega stoje ruski nacionalisti

Taj list navodi da je Sinđelić ispričao da su ga angažirala dvojica ruskih nacionalista te da je u cijelu akciju bilo uključeno preko 500 ljudi.

CRNOGORSKI TUŽITELJ: Neuspjeli teroristički napad organizirali su ruski nacionalisti

Informaciju da ruski nacionalisti stoje iza pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori, prvi je objavio crnogorski glavni specijalni tužitelj za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala Milivoje Katnić. On je na konferenciji za medije u nedjelju kazao da su dvojica ruskih nacionalista angažirali jednog srpskog državljanina da oformi kriminalnu grupu koja je trebala na izborni dan izazvati nerede u Crnoj Gori, zauzeti zgradu parlamenta i likvidirati premijera Mila Đukanovića.

Udar podržavala crnogorska stranka

Katnić je kazao i da su organizatori pokušaja terorističkog napada imali podršku jedne političke stranke u Crnoj Gori, koju nije imenovao. Katnić je ranije kazao da je spriječen pokolj kakav Crna Gora ne pamti od Drugog svjetskog rata.

SPRIJEČENO KRVOPROLIĆE U CRNOJ GORI: Srbi planirali pucati na građane, uhititi premijera i preuzeti Skupštinu!

Osumnjičeni Aleksandar Sinđelić, pripadanik četničkog ravnogorskog pokreta, prošlog tjedna našao se u crnogorskom zatvoru. Prema jednim navodima njega je u Beogradu uhitila srpska policija i predala Crnoj Gori, a prema drugim Sinđelić je sam došao u Podgoricu kako bi se predao crnogorskoj policiji. U medijima se spekulira da bi mogao dobiti i status svjedoka saradnika ili iskoristiti institut priznanja krivnje čime bi sebi osigurao kraću zatvorsku kaznu.

Crnogorska policija na dan izbora uhitila je 20 osoba, od kojih je 14 zadržano u pritvoru pod sumnjoim da su izvršili kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije i terorizma u pokušaju. Među uhićenima je i Bratislav Dikić, nekadašnji zapovjednik srpske žandarmerije.

Povratak na Net.hr