NATRAG U CRNU GORU

CRNOGORKA SVE IZGUBILA ZBOG JEDNE REČENICE: 30 godina pošteno živjela u SAD-u, a sada je deportiraju

Prošloga tjedna 50-godišnja Zahrija Purović deportirana je iz Sjedinjenih Američkih Država u rodnu Crnu Goru nakon 30 godina života u toj zemlji.

U zračnoj luci u Detroitu ona se u suzama oprostila od svojih sinova Elvira i Arijana, zabrinuta za svoju daljnju sudbinu, prenosi crnogorski portal CDM.

“Nije imala kriminalni dosje, a tjeraju je kao kriminalku”

Iako je u Sterling Heightsu u saveznoj državi Michigan podigla djecu i plaćala porez državi, odlukom imigracijskih vlasti ipak je protjerana iz SAD. Njezini sinovi kažu da nikada nije imala kriminalni dosje, a potjerana je poput kriminalke.

Problemi po Zahriju započeli su 2001. godine kada je njezin suprug imigracijskim vlastima rekao da su se njih dvoje upoznali u SAD.

Ta rečenica stvorila joj je probleme koji su rezultirali deportacijom, jer ona i suprug vjenčali su se prije dolaska SAD. U Odjelu za imigraciju rečeno im je da su ih obmanuli i da će morati napustiti SAD.

Do zadnjeg trena nadali se drugačijoj odluci

Njen najmlađi sin Elvir kaže da su se do kraja nadali da će sud ipak dozvoliti da ostane u zemlji, ali se to ipak nije dogodilo.

“Ovo baš boli. Ne znam što da radim”, kazao je njezin mlađi sin Elvir koji se, kaže, do zadnjeg trena nadao da će sud ipak dozvoliti njegovoj majci ostanak.

“Ne želim ni misliti o njenom odlasku. To me jako pogađa”, rekao je stariji sin Arijan.

Ona sama strahuje od povratka, tim više što ima velikih zdravstvenih problema s kralježnicom.

“Bojim se za svoje zdravstveno stanje. Briga o bolesnicima u Crnoj Gori je jako loša. Bojim se da neću imati odgovarajuću zdravstvenu uslugu”, kazala je Zahrija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr