ČULI SE PREKO FEJSA

‘CIJELA OBITELJ JE U ŠOKU, MOJ BRAT NIJE TAKAV…’: Ispovijest sestre Igora Srbina, hladnokrvnog ubojice za kojim traga cijela Italija

Sestra Igora Srbina koji je hladnokrvno smaknuo dvoje ljudi, tvrdi da on ‘uopće nije takav’ te mu poručuje ‘izdrži brate’

Dvostruki ubojica Igor Vaclavić iz Srbije, koji se koristi i imenom Norbert Feher, u bijegu je od talijanske policije već 20 dana te se krije u šumama oko grada Bologne.

Talijanski mediji prozvali su ga ‘Igor Srbin’, a policija za njim traga zbog ubojstva Davida Fabrija, vlasnika jednog bara u Bologni koji je stradao tijekom pljačke 1. travnja te zbog ubojstva Valerija Verrija, čuvara šume koji je stradao tjedan dana kasnije.

MALA VOJSKA TRAGA ZA ‘IGOROM SRBINOM’: ‘Pucao je u mene hladnokrvno, bez riječi… Potom je obavio poziv i pobjegao’

Talijanski mediji navode kako je Vaclavić imao pomoć u bijegu, barem tijekom prvih sedam dana, između prvog i drugog ubojstva. Sumnja se kako mu je pomogla jedna ili čak nekoliko žena koje su ‘pale na njegov šarm’.

‘Nisam znala što radi’

Njegova polusestra po majci, Nikoleta Bergel, u kratkom razgovoru za talijansku televiziju “Mediaset 4” tvrdi da ne zna ni njegov broj.

“Imala sam četiri ili pet godina kada je napustio Srbiju i od tada smo razgovarali jednom ili dvaput godišnje, pa ne mogu reći da se znamo baš najbolje. Posljednji put smo kratko razgovarali prošle godine. Uvijek smo pričali preko Facebooka, jer nikada nije zvao telefonom, a mi nemamo njegov broj” priča u intervjuu Nikoleta, prenosi Blic.

Kako je ispričala za talijanske medije, Igor joj nikada nije pričao o svom životu, ali su zbog slika na Fejsu vjerovali da radi u automehaničarskoj radionici. Nikada im nije slao ni novac, tvrdi ona, dodajući kako nije znala da je bio u talijanskom zatvoru, kao ni čime se bavio.

“Moja obitelj je nešto znala, ali mi nisu nikada htjeli reći. Ne znam gde je mogao naučiti rukovati oružjem. Iznenadila sam se kada sam vidjela da ga traže zbog ubojstva. Nisam nikada vidjela ništa loše u njemu. Cijela obitelj je u šoku” priča Nikoleta.

‘Nitko ne zna da je to on’

Kako je rekla, njenu majku već je kontaktirala srpska policija. Međutim, ona je sigurna da njen polubrat nije počinio zločine za koje ga optužuju.

“Moj brat nije takav kakvim ga opisuju. Hoću mu poručiti da izdrži i da će sve biti u redu. On… mora izdržati. Znam da je napravio grešku, ali možda će biti uhićen za nešto što nije uradio. Nitko nije siguran oko svih stvari za koje je optužen, jer nitko nije bio tamo” na kraju je rekla Nikoleta

Kad je ubio čuvara šume Valerija Verrija, ranio je drugog čuvara Marca Ravagliju. ‘Pucao je u mene iznenada i hladnokrvno, bez riječi, bio je kao razularena zvijer’, rekao je Ravaglia za talijanske medije

Povratak na Net.hr