ISTRAGA JE ZAVRŠENA

ČEKA SE DNK ANALIZA: Dio oružja nađenog u blizini Vučićeve kuće potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se rezultati DNK analize kada je riječ o oružju nađenom u blizini kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, još čekaju.

VUČIĆ O ‘POKUŠAJU ATENTATA’: ‘Bolje da budete ubijeni, nego da ubijate… Ako ne pronađemo DNK, onda ćemo svi znati o čemu se radi’

“Ono što smo utvrdili jee porijeklo jednog dijela naoružanja. Naime, bacač dolazi s jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe s ratišta u blizini Sarajeva. To su prvi podaci, radit ćemo dalje, da otkrijemo koje su osobe mogle doći u posjed ovog oružja. Večeras ćemo znati ima li uopće DNK tragova, kakvih i možemo li ih usporediti s nekim u bazi”, rekao je za televiziju Prva, a prenosi Blic.rs.

SRPSKA POLICIJA NA NOGAMA: PLANIRAN ATENTAT NA VUČIĆA? ‘Tim oružjem mogli su ga ubiti i u blindiranom autu!’

Dodao da će rezultati DNK analize biti djelimično objavljeni javnosti, u konzultaciji s Tužiteljstvom Srbije, kako se ne bi naškodillo istrazi.

“Ovo što se dogodilo nema veze s osobnim osiguranjem premijera, ono je odlično, već s obavještajnom i kontraobavještajnom službom”, precizirao je Stefanović.

Povratak na Net.hr