Ceca na nogometašima ‘zamračila’ 16 milijuna kuna

Tužiteljstvo u Beogradu spremilo je optužnicu protiv srpske pjevačice Svetlane – Cece Ražnatović i njene sestre Lidije Veličković-Ocokoljić, jer su navodno na transferima nogometaša nezakonito stekle 235 milijuna dinara, odnosno otprilike 16 milijuna kuna.

Kako piše Blic, Ceca i njena sestra se u nacrtu optužnice sumnjiče da su novac stekle od 2000. do 2003. godine na prodaji devet igrača nogometnog kluba Obilić. Osim toga, poznata folk pjevačica se tereti i za nedozvoljeno posjedovanje veće količine vatrenog oružja.

Ražnatovićeva je optužena da je kao direktorica kluba dio novca od prodaje igrača uzimala sebi, dok se njena sestra tereti da je kao tajnica kluba otvarala račune na koje su stizale pojedine uplate.

U optužnici se navodi da je od prodaje Miroslava Savića grčkom Arisu 25. siječnja 2000. Ceca na ruke dobila 720.000 njemačkih maraka. Potom je od prodaje Saše Vicikneza i Zorana Rankovića kineskom Šangaju u ožujku 2000. na ruke dobila 360.000 dolara.

Od prodaje igrača Dragana Šarca 25. svibnja 2000. klubu Austrija Ceca je, preko sestring računa na Cipru, ‘ubrala’ 900.000 njemačkih maraka, piše Blic. Od prodaje Vladice Ćurčića i Seada Salahovića Alamiji iz Rusije, Ceca je utržila 120.000 dolara.

U optužnici se nadalje navodi da je u prodaju igrača Nikole Lazetića turskom Fenerbahčeu sudjelovala i Stanislava Čočorovski, kuma Željka Ražnatovića Arkana. Lazetić je prodan za šest milijuna njemačkih maraka: jedan je vraćen turskom klubu, a na račun posrednice Čočorovski uplaćeno je 4.300.000 njemačkih maraka. Na račun Obilića sjela su dva milijuna, a 2,3 milijuna je uplaćeno na račun Cecine sestre Lidije Veličković.

Od prodaje Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi dobili su tri milijuna dolara, ali novac nije legao na račun Obilića. Prema navodima optužnice, 250.000 dolara je sa privatnog računa podigao tadašnji sportski direktor Obilića, i opet novac predao Cecinoj sestri.

Sestrama za zloupotrebu službenog položaja prijeti kazna od dvije do 12 godina zatvora, a Ceci za držanje oružja još tri godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr