NIJE HTIO OTIĆI S OTOKA

BRITANSKI MILIJARDER PREŽIVIO URAGAN: ‘Sumnjam da će u podrumu ostati puno vina kad jednom izađemo van’

Dom Richarda Bransona na otoku Neckeru potpuno je uništio uragan Irma, ali je osnivač Virgina preživio smrtonosnu oluju.

Kako piše Daily Mail, britanski milijarder se povukao u svoj betonski bunker dok je najjači uragan ikad zabilježen na Atlantiku u srijedu pogodio njegov kompleks na Karibima. Njegov sin Sam Branson oglasio se na Instagramu i rekao svojim sljedbenicima da su njegov otac i osoblje dobro, ali je naglasio da je došlo do velikih oštećenja na Neckeru te da je jedna osoba poginula na otoku Tortoli.

“Nema signala mobitela, električne energije ni internetske veze na Djevičanskim otocima, a glavni grad Road Town je poplavljen i s mnogim zgradama bez krovova”, napisao je mlađi Branson.

Zaljev Cane Garden na otoku Tortola je 80 posto uništen”, dodao je.

Richard Branson je već u utorak najavio da neće napustiti svoj dom na Britanskim Djevičanskim otocima unatoč katastrofalnom uraganu Irmi veličine Francuske, čiji su vjetrovi puhali brzinom većom od 300 km/h.

Branson, koji boravi s cijelim svojim timom na otoku, rekao je da je strašni zvuk kiše i vjetra udarao po njegovu domu i stvorio “jezivu, ali lijepu atmosferu”.

“Kada uragan udari punom snagom povući ćemo se u betonski podrum ispod kuće. Poznavajući našu divnu momčad kao i sebe samoga, sumnjam da će u podrumu ostati puno vina kad svi izađu”, napisao je dobro raspoloženi šef Virgina.

Foto: Virgin

Rekao je i da, unatoč zabrinutosti zbog oluje, smatra da je povlastica što će se možda najjačoj oluji ikada suprostaviti s velikom skupinom mladih ljudi”.

“Slušali smo kako papige u krletkama u susjednoj sobi razgovaraju. Gledali kako se kornjače okupljaju zajedno, kao da su osjetile ono što nam dolazi”, dodao je.

Nije jasno što je točno Branson napravio sa svojim brojnim egzotičnim životinjama na otoku Neckeru, ali vjeruje se da su na sigurnom.

Foto: Virgin

Povratak na Net.hr