NEVJEROJATNA TEORIJA

BRITANSKI I RUSKI MEDIJI ZARATILI OKO ‘ORGANIZMA 46-B’: ‘Putin želi stvora s Antarktike pretvoriti u oružje? Zvuči logično…’

Divovska lignja ubojica koja može hipnotizirati svoj plijen i paralizirati ljude otrovom na udaljenosti od 50 metara, predmet je supertajnog projekta ruskog predsjednika Vladimira Putina koji misterioznu životinju navodno želi iskoristiti u vojne svrhe, piše britanski Daily Express pritom se pozivajući na izjave ruskog znanstvenika.

Doktor Anton Padalka tvrdi da je bio dijelom ruske znanstvene ekspedicije na subglacijalnom jezeru Vostok na Antarktici, inače najvećem takve vrste na ledenom kontinentu, koja je otkrila zastrašujuće biće – nazvano Organizam 46-B.

Padalka tvrdi da su otkriće u jezeru Vostok zataškali ruski dužnosnici koji sad istražuju kako bi stvora mogli uzgojiti i njegovo obrambeno oružje iskoristiti u vojnoj industriji, s potencijalno devastirajućim efektima.

Padalka, nastavlja Express, tvrdi da je divovska lignja otkrivena u slatkovodnom jezeru zarobljena ispod dvije milje debelog leda i da je ubila dvojicu članova ekspedicije. Scenarij koji je Padalka ispričao britanskom mediju zvuči poput radnje niskobudžetnog horor filma.

Čudovište koje hipnotizira, truje na 50 metara i otkida glave

“Susreli smo se s Organizmom 46-B prvog dana ekspedicije. Onesposobila nam je radio, a kasnije smo shvatili da je biće to učinilo namjerno. Također, lignja može paralizirati čovjeka na udaljenosti od 50 metara ispuštanjem otrova u vodu. Tako je ubijen moj kolega i dugogodišnji prijatelj. Lignja ga je ščepala, otkinula mu glavu i pojela ga. Izgledalo je kao da ga je telepatski hipnotizirala”, ispričao je Padalka za Express.

No tu se nije zaustavio. Ruski znanstvenik također tvrdi da stvor dugačak 11 metara ima neobičnu kamuflažu i može mijenjati oblik, zbog čega se uspio neprimjetno približiti znanstvenicima.

“Njezina sposobnost mijenjanja oblika zvuči gotovo dijabolično. Doslovno može uzeti oblik ronioca. Mislili smo da prema nama pliva naš kolega, a ne divovska lignja. Kad smo shvatili o čemu se radi, već je bilo prekasno. Kolegu je zgrabila i rastrgala ga na komadiće”, ističe Padalka.

Kao da ovo već ne zvuči dovoljno suludo, Padalka još tvrdi da lignja ubija čak i odsječenim krakovima. Na taj je način navodno poginula njegova kolegica, nekoliko sati nakon što je sjekirom odrezala jedan krak. “Jednostavno je po ledu dogmizala do nje i zadavila je”, kaže.

Nakon pet dana borbe s divovskom lignjom, znanstvenici su je uspjeli zarobiti u spremniku. Dovezli su je do površine, ali ondje su ih dočekali ruski dužnosnici koji su cijeli slučaj zataškali. Padalka je prebjegao iz Rusije i izašao u medije ovog tjedna s nevjerojatnom pričom i tvrdnjom da Putin želi iskoristiti divovsku lignju kao oružje.

“Neke lignje mogu izleći oko 200.000 jaja. Zamislite da se nađu u jezerima diljem Sjeverne Amerike”, upozorava Padalka.

‘Genijalno. Koji je bolji način uništavanja Zapada od divovske lignje’

Tekst objavljen u britanskim medijima nije prošao nezamijećeno u onima s ruske strane, gdje se ideji o iskorištavanju lignje u vojne svrhe otvoreno ismijavaju. Pod naslovom “Vjerovali ili ne: Zapadni mediji otkrivaju Putinove planove o naoružavanju 14-nožne lignje”, objavljenom na Russia Todayu, irska autorica Danielle Ryan piše da bi nakon naoružavanja “izbjeglica, robotskih žohara, Wikileaksa i prirodnih pojava”, ovo vrlo lako mogla biti najbizarnija optužba na Putinov račun.

“Koji je logičniji način uništavanja Zapada od uzgoja divovske lignje ubojice ispod leda na Antarktici? Totalno genijalno”, piše autorica.

Nadalje, u tekstu se prepričava svjedočanstvo navodnog ruskog znanstvenika, s najjačim naglaskom na “nevjerojatne” obrambene sposobnosti ubojitog mekušca, poput “hipnotiziranja i ubijanja ljudi otrovom na udaljenosti od 50 metara”.

RUSSIA-POLITICS-ENVIRONMENT-PEOPLE-PUTIN

Kako piše Ryan, najdraži joj je kraj priče u kojem znanstvenici nakon pet dana borbe ipak uspijevaju uhvatiti ubojitog stvora koji se može “pretvoriti u čovjeka, zakamuflirati i daviti odsječenim krakovima”. “Razuman čovjek bi pomislio kako bi bilo vrlo teško uhvatiti ovakvog superpredatora u običan spremnik ili kavez”, podbada Ryan.

“Začudo, brza pretraga na Googleu ne izbacuje mnogo informacija o navodnom znanstveniku Antonu Padalki za kojeg se tvrdi da je pobjegao iz Rusije nakon otkrivanja Putinovih zlokobnih planova. Ali znamo da je on zasigurno stvarna osoba, jer kao i svaki drugi bjegunac od diktatora koji uzgaja lignje-ubojice, i on je prvo otišao ravno u Daily Express”, piše.

Za kraj, Ryan citira jednog komentatora na stranicama Expressa: “I ja bih malo toga na čemu je Padalka”.

Povratak na Net.hr