IZDAN CRVENI ALARM

OPASNA SITUACIJA U SJEVERNOM MORU: Britanci šalju brodove da presretnu ruski nosač aviona na putu za Siriju!

Britanskoj kraljevskoj mornarici izdan je crveni alarm i u stanju je pripravnosti nakon što se doznalo da je Rusija uputila jednu flotu svojih ratnih brodova put Sirije.

Flotu predvodi nosač zrakoplova Admiral Kuznjecov, najveći takav brod u ruskoj mornarici, a prati ga još sedam manjih brodova. Oni će na svome putu do Sirije početkom idućeg tjedna proći neposredno uz obalu Velike Britanije zbog čega je britanska mornarica u stanju pripravnosti, piše Daily Mail.

Izvest će raketnu vježbu kod obale Škotske

Napetost dodatno pojačava informacija da će ruski brodovi obaviti i raketnu vježbu u moru sjeverno od Škotske. Nakon toga bi ih trebala presresti dva britanska ratna broda i prepratiti ih dok budu prolazili tik pored britanske obale.

Ruska flota proći će kroz kanal La Manche, svega nekoliko kilometara od britanskog kopna.

‘IZMIŠLJOTINA BRITANSKIH TABLOIDA!’: Rusija negira pripreme za Treći svjetski rat

Ruska demonstracija sile

Prolazak ruske flote pored obale Velike Britanije na putu do ratišta u Siriji događa se u vrijeme rastućih napetosti između Rusije i zapadnih saveznika i tumači kao demonstracija sile, ali i upozorenja Velikoj Britaniji. Kremlj je, naime, ogorčen nedavnim izjavama novog britanskog ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona na račun ruskog angažmana u Siriji.

Johnson je optužio Rusiju da namjerno odugovlači rat u Siriji, a Rusi su ga optužili za širenje antiruske histerije

RUSKA FLOTA U MEDITERANU: Uvježbavaju scenarij ‘koji će biti najbliži realnom napadu’

 

Sudjelovat će u bombardiranju Alepa

Dok dva britanska ratna broda budu pratila rusku flotu, i britansko zrakoplovstvo bit će u stanju pripravnosti. Rusku flotu prethodno će kod obala Skandinavije pratiti brodovi drugih članica NATO-saveza, a isto će biti i kada kasnije uplovi u mediteran.

Očekuje se da će ruska flota biti usidrena kod sirijske obale idućih pola godine,a  da će zrakoplovis a nosača Admiral Kuznjecov sudjelovati u napadima na pobunjeničke snage u gradu Alepu.

NEVJEROJATNO PUTINOVO PISMO: ‘Splićani, možete li nam izgraditi nosač aviona?’

Povratak na Net.hr