MINISTAR TVRDI:

BRAZILSKI MINISTAR O TRAGEDIJI SRUŠENOG ZRAKOPLOVA: ‘To nipošto nije bila nesreća, to je ubojstvo’

Brazilski ministar obrane tvrdi kako kako zrakoplovna nesreća u kojoj je stradala 71 osoba, među kojima i i čitava nogometna momčad brazilskog kluba Chapecoense Real – ubojstvo.

Zrakoplov koji je prevozio brazilsku nogometnu momčan Chapencoense srušio se u Kolumbiji, potvrdila je lokalna policija. Avion je prevozio 72 putnika i 9 članova posade. Avion se srušio na putu za kolumbijski grad Medellin.

TRAGEDIJA U KOLUMBIJI: Srušio se zrakoplov u kojem je bila i cijela brazilska nogometna momčad!

Avion se zabio u planinu kod Medellina dok je pilot kontroli leta govorio o električnim kvarovima i gubitku goriva. Preživjelo je svega šest ljudi.

“To nipošto nije bila nesreća. To je bilo ubojstvo. Ono što se dogodilo u Medellinu bilo je ubojstvo” rekao je ministar obrane Reymi Ferreira, prenosi Independent.

‘LET JE KASNIO ZBOG OBIČNE VIDEOIGRE’: Otkriven nevjerojatan splet događaja koji je doveo do tragedije brazilskih nogometaša

Još se istražuju okolnosti nesreće. Kolumbijska služba za sigurnost civilnog zračnog prometa ističe kako je zrakoplov kršio međunarodne propise o zalihama goriva.

I ministar Ferreira citirao je te propise, optužujući pilota Miguela Quirogu koji je poginuo u nesreći.

“Očito, da je pilot slijedio propise prema kojima bi trebao sletjeti u Cobiju u Boliviji, ili u Bogoti u Kolumbiji ili barem od samog početka oglasio uzbunu prije nesreće do ove tragedije možda ne bi došlo”, zaključuje ministar.

Tužilaštva Brazila, Kolumbije i Bolivije istražuju zrakoplovnu tvrtku i sve one koji su trebali nadzirati let.

Ranije, dužnosnica bolivijskog zrakoplovstva Celia Castedo tvrdila je kako su ju šefovi pokušali prisiliti da prikrije nalaze kako je u zrakoplovu bilo premalo goriva.

ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJI JE PREŽIVIO: ‘Svi su ustali i počeli vrištati, jedna jedina stvar mi je spasila život’

“Bila sam izložena pritiscima i zlostavljanju nadređenih koji su mi naredili da promijenim izvješće koje sam satima prije leta podnijela” Na temelju pažljive analize istaknula sam pet nalaza među kojima je najvažniji potrošnja goriva” tvrdi Castedo.

Bolivijski ministar rada, Milton Claros tvrdi da dužnosnica samo pokušava sakriti vlastite propuste.

“Nema nikakvih nalaza i primjedbi u planu leta” kaže te optužuje Castedo da je lažirala dokumente nakon nesreće. Castedo je u Brazilu i traži azil, no bolivijsko pravosuđe apelira na Brazil da ju izruče Boliviji gdje će joj suditi.

NESREĆA KOJA JE POTRESLA SVIJET: U bolnici umro i golman Danilo, otkriven bizaran uzrok pada zrakoplova?

Pismo je poslala nakon što je uhićen Gustavo Vargas, generalni direktor LaMia Airlinesa. Istražuje se je li Vargas kriv za kriminalni nemar jer nisu slijeđeni sigurnosni propisi, no bolivijski državni tužitelj Ramiro Guerrero kaže kako bi optužnica lako mogla i teža.

“Lako je moguće da bude optužen za ubojstvo iz nehata” ističe.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr