SELEKTIVNA PRAVDA

BRAT I SESTRA DILALI DROGU: On dobio sedam godina zatvora, a ona puštena da joj ne strada ‘blistava karijera’

Britanska javost preneražena je obrazloženjem presude kojom je sud u Manchesteru tek blago kaznio 22-godišnju studenticu optuženu za raspačavanje lakih droga.

Kako piše Independent, 22-godišnja studentica Poppy Murray, pomagala je tri godine mlađem bratu Joelu dilati marihuanu, ecstasy i kokain. Ona je svoje prijatelje opskrbljivala drogom koju je nabavljao njezin brat.

Mislila je da ne čini išta loše

Brata i sestru je uhitila policija nakon dojave i pretresa njihove obiteljske kuće u Middletonu. Policija je u kući našla marihuanu i tablete ecstasyja, a u njihovim mobitelima poruke koje su dokazivale čime su se bavili.

Na sudu su oboje priznali krivicu, no Joel je kažnjen sa sedam godina zatvora, dok je Poppy prošla tek s uvjetnom kaznom i 80 sati rada za opće dobro.

Njezin odvjetnik kazao je da je Poppy sucu rekla kako je mislila da ne čini ništa loše.

“Korištenje droge među studentima nije ništa neuobičajeno. U stvari je vrlo uobičajeno i gospođica Murray nije vidjela ništa moralno upitno u tome što je činila. Naravno, ona sada prihvaća da je učinila krivu stvar”, kazao je njezin odvjetnik.

VOZILI JE NA SUD: Dilerica poginula u prometnoj nesreći dan nakon uhićenja

Počela patiti od tjeskobe i dobila ekcem

No, zgražanje javnosti izazvala je odvjetnikova tvrdnja da bi zatvorska kazna naštetila blistavoj karijeri koja je pred njom jer, kazao je, ona je “vrlo pametna, ambiciozna i energična mlada dama”.

Dodao je kako je njegova klijentica zbog čitavog slučaja počela patiti od tjeskobe, a pojavio joj se i ekcem na koži zbog čega je bila prisiljena prekinuti studiranje na Sveučilištu u Leedsu.

Trenutačno vodi jedan ugostiteljski posao i studira event menadžment na sveučilištu Metropolitan u Manchesteru. Sudac je kao olakotnu okolnost vjerojatno uzeo u obzir i činjenicu da je pohađala jednu privatnu katoličku školu u Manchesteru gdje školska godina košta 10 tisuća funti.

NOVI DETALJI NARKO-LANCA: I djeci prodavali drogu, zvali ih telefonom i nudili marihuanu, halucinogene gljive, speed…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr