Bračni par iz Slovenije na steroidima stekao bogatstvo

Slovenski bračni par, koji se sumnjiči da je u zadnjih deset godina preko interneta prodavao sredstva za doping koja su zabranjena, uhićen je prošli tjedan u Austriji. Prema saznanjima do kojih su došli istražitelji, protupravno su zaradili više od 38 milijuna eura.

Pozivajući se na austrijske medije, slovenski mediji prenose da su 36-godišnjak i njegova supruga uhićeni prošli četvrtak u vili koju posjeduju u Bad Kleinkirchenu, a gdje su uglavnom živjeli. Određen im je pritvor i sad se nalaze u istražnom zatvoru u Klagenfurtu.

Par, i suprug i supruga su državljani Slovenije, na meti je austrijskih i američkih istražitelja još od ljeta prošle godine, kada je otkriveno da su prodajom zabranjenih anaboličkih steroida preko interneta zaradili 38,6 milijuna eura.

Austrijska policija istražuje njihove bankovne račune, te ispituje jesu li u ilegalnoj prodaji steroida uz par iz Slovenije sudjelovale i neke druge osobe.

Odvjetnici uhićenog para objavili su da se protive izručenju SAD-u, gdje je za ilegalnu prodaju steroida predviđena kazna zatvora i do 20 godina.

Povratak na Net.hr