STVARNO CRN HUMOR

BOLESNO: Ova Reaganova šala je sablaznila svijet i umalo izazvala Treći svjetski rat

Mnogi to ne znaju, no bivši američki predsjednik Ronald Reagan imao je dosta crn humor, a on ga je jednom uvalio u dosta nezgodan incident. Naime, nakon njegove šale Bijela kuća je morala brzo smirivati reakcije, piše Guardian.

Tijekom tonske probe, Reagan je kazao: Moji dragi Amerikanci, drago mi je obavijestiti vas da sam potpisao zakon kojim se Rusija zauvijek zabranjuje. S bombardiranjem krećemo za pet minuta.’

Izjavu su snimili radijski tehničari koji su se spremali snimiti njegov govor, a službeno je objavljna izjava koja je bila i planirana.

‘Drago mi je da vam danas mogu reći da sam potpisao izjavu koja će dopustiti školskim religijskim udrugama ono što im je dugo bivalo uskraćeno – pravo da se sastaju u državnim srednjim školama izvan nastave.’

Glasine se širile kao požar

Glasine o bombardiranju ubrzo su se proširile te su objavljene. CBS je kazao kako sve što predsjednik kaže prije izjave u eteru nije službeno. CNN nije htio objaviti komentar, iako su ga uspjeli snimiti. Vođa kompanije Burt Reinhardt izjavio je kako su mu rekli da se predsjednik šali s vremena na vrijeme.

Glasnogovornik Bijele kuće tad je izjavio kako neće davati izjave o stvarima koje su izrečene izvan etera.

No, novinari su tad podsjetili i na incident koji se dogodio dvije godine ranije, kad je Reagan za poljsku vojnu vladu kazao kako se radi o ‘hrpi niškoristi propalica’. Snimku predsjednikovog glasa tad je objavio NCB.

Povratak na Net.hr