ZAPANJUJUĆI PRIZORI

BOGATI ŠEIK PREDSTAVIO PLAN ZA NASTANJIVANJE MARSA: Ovako bi trebali izgledati gradovi na Crvenom planetu

‘Mars 2117’ ambiciozan je plan UAE koji uključuje dizajn, gradnju i nastanjivanje kolonija na Marsu, a prema predviđanjima mogao bi biti ostvaren u sljedećih 100 godina.

Potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija, njegovo visočanstvo Sheikh Muhamed bin Rašid Al Maktum na Svjetskom samitu Vlade u utorak predstavio je ambiciozan plan nastanjivanja Marsa.

Svoje projekcije je objavio na Twitteru.

Ambiciozan projekt

‘Ovaj novi projekt je sjeme koje ćemo posaditi danas, a čije će plodove ubirati naše buduće generacije, vođene strašću za znanjem i novim spoznajama. Slijetanje ljudske vrste na druge planete oduvijek je bio san žitelja naše planete. Cilj nam je da UAE pokaže put za međunarodne napore za ostvarenje tog cilja’, rekao je na summitu, Sheikh Mohammed, prenosi The Independent.

Inženjeri, znanstvenici i istraživači UAE-a predstavili su koncept dizajna za stvaranje kolonija na Marsu. Plan koji je prikazan tijekom summita uključuje transport do Marsa, kao i načine za proizvodnju energije i hrane kao i prikaz formiranja života na Marsu.

Predstavljeni plan uključuje i infrastrukturne radove i materijale koji bi se koristili za izgradnju gradova na Marsu. Predstavljeni grad otprilike je veličine kao Chicago, a populacija bi mu bila oko 600.000.

Prva faza plana uključuje istraživanja i zaključke znanstvenika koji bi trebali izračunati i uskladiti znanstvene činjenice s ciljevima plana.

Projekt će započeti UAE-a, a kasnije će im se priključiti i ostali znanstvenici iz međunarodne zajednice. UAE već su pokrenuli istragu za projekt ‘Mars 2015.’čiji je cilj slijetanje na površinu Marsa do 2021. godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr