Danas su bogati i slavni, a nekoć su bili beskućnici

Živjeli su u krajnjoj bijedi, bez krova nad glavom. Većini je preostala samo volja i samopouzdanje, vjera da imaju talent koji im može pomoći da se izvuku s dna. Kod nekih je presudan bio tek instinkt za preživljavanjem.

Ovo je lista ljudi koji su u jednom trenutku života živjeli poput bijednika, a onda su se vinuli u zvijezde.

Charlie Chaplin

Možda najpoznatiji bivši beskućnik je legendarni Charlie Chaplin. Završio je na londonskim ulicama zajedno s bratom prije desete godine. Naime, otac mu je tada umro, a majka je završila u bolnici za mentalno oboljele. Kako su se i otac i majka bavili šoubiznisom, braća Chaplin su također odlučila okušati se u tome. Charlie je postao najsjajnija zvijezda nijemoga filma.

Harry Houdini

Kada je imao samo 12 godina, slavni mađioničar Harry Houdini pobjegao je od kuće i ukrcao se u teretni vagon. Završio je u Missouriju, a onda i u New Yorku sa svojim ocem, gdje je pet godina prosio i izvodio trikove da bi preživio. Sa 17 započinje profesionalnu karijeru, a ostalo je povijest.

Ella Fitzgerald

Prije nego je postala kraljica džeza, Ella Fitzgerald je bila zlostavljana, radila je s mafijom i živjela je kao beskućnica. Nakon smrti majke, postala je žrtvom svog očuha, nakon čega napušta dom i ubrzo počinje raditi ispred bordela koji je držala mafija, kao dojavljivač. Njenu mafijašku karijeru prekinula je policija, koja ju je smjestila u školu za djevojke. No pobjegla je i živjela kao beskućnica sve do debitantskog nastupa u teatru Apollo u Harlemu, kad je imala 17 godina. Tada je zapažen njezin anđeoski glas i ubrzo postaje ono što je i danas – glazbenica čije je ime u povijesti upisano zlatnim slovima.

Jim Carrey

Slavni glumac Jim Carrey je živio u teškoj besparici kao tinejdžer. Odustao je od srednje škole i počeo živjeti u Volkswagenovom kombiju da bi se kasnije preselio u šator smješten u dvorištu kuće njegove starije sestre. Danas kaže da su mu upravo ti beskućnički dani pomogli da razvije smisao za humor.

Hillary Swank

Prije nego što je postala “Djevojka od milijun dolara”, glumica Hillary Swank živjela je s majkom u kombiju. Kad je imala samo 15 godina roditelji su joj se razveli i one su se preselile u Kaliforniju sa samo 75 dolara u džepu. Iako je počela glumiti u filmovima već ranih devedesetih, borile su se s neimaštinom sve dok Hillary nije dobila ulogu u filmu Dječaci ne plaču, 1999. godine. Za ulogu je dobila samo tri tisuće dolara, ali i prvog Oscara – i to za najbolju glumicu.

John Woo

John Woo, redatelj holivudskih blockbustera Nemoguća misija, Čovjek bez lica i Slomljena strijela zajedno s obitelji preživljavao je na ulicama Hong Konga godinu dana. Njegovi roditelji su bili politički progonjeni u Kini, pa su potpuno osiromašeni došli u Hong Kong, kada je John imao samo pet godina. Dvije godine kasnije, u njihovoj je četvrti izbio požar koji je, osim njegove obitelji, bez doma ostavio čak 50 tisuća ljudi. U filmskoj industriji završava 15-ak godina kasnije, a 1974. režira prvi u nizu filmova Mladi zmaj.

Carmen Electra

Glumica, seks-simbol i bivša Baywatch djevojka Carmen Electra u ranim je dvadesetim godinama života završila kao beskućnik u vjerojatno najskupljim cipelama. Dok se pokušavala probiti u Hollywoodu kao plesačica, točnije, dok je bila na audiciji kod pjevača Princea, opljačkana je. Da bi stvar bila još tužnija, čitavu joj je ušteđevinu ukrao njezin tadašnji dečko koji je nestao. Završila je u parku s pagerom, džepnim nožićem, par kovanica u džepu i u skupim i finim Versaceovim štiklama.

Jewel

Prije nego što je postala pjevačica s više platinastih ploča, Jewel je mjesec dana živjela kao beskućnica. Ispričala je medijima kako se to dogodilo nakon što je dobila otkaz jer je odbila spavati sa šefom. Ubrzo nije imala za stanarinu pa je spavala u automobilu. Nije mogla naći drugi posao jer je imala bolesne bubrege.

“Zamalo sam umrla na parkiralištu hitne pomoći jer me nisu htjeli primiti zato što nemam osiguranje”, kazala je. Nakon toga se vratila pjevanju i uspjela.

Halle Berry

Kada je odlučila postati glumica, zamamna Halle Berry preselila se u Chicago i ubrzo ostala bez novca. Imala je 20-ak godina i njena majka je odlučila da joj neće slati novac, pa je morala prenoćiti u skloništu za beskućnike.

“To me naučilo kako da se brinem o sebi i da mogu preživjeti bilo koju situaciju”, kazala je Berry dodajući da je nakon toga znala da može raditi sve po svom i da joj za to nije potreban ni novac.

Daniel Craig

Zadnji James Bond Daniel Craig također je dio života proveo spavajući po klupama u londonskim parkovima. To se događalo u početku njegove karijere.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr