MILKA MONSTRUM

BLAGA KAZNA ZA OKRUTNO UBOJSTVO: Sjekirom zatukla muža, tijelo isjekla na komade i dobila 7 i pol godina zatvora

Okrutno ubojstvo koje se dogodilo ljetos u Karakaju kod Zvornika u Bosni i Hercegovini, dobilo je sudski epilog na Okružnom sudu u Bijeljini gdje je Milka Katanović (55) osuđena na sedam i pol godina zatvora zbog ubojstva svoga četiri godine starijeg supruga Vojislava.

No, presuda je neugodno iznenadila braću i sestre ubijenoga koji su od suda tražili maksimalnu zatvorsku kaznu zbog iznimno okrutnog ubojstva, piše Dnevni avaz.

Noge i ruke bacila u smeće, a glavu zakopala u šumi

Nakon što je svoga supruga usmrtila sjekirom, Milka Katanović je njegovo tijelo odnijela na kat nedovršene obiteljske kuće i ondje mu odsjekla ruke i noge.

Potom je odsječene ekstremitete usitnila u komade, a trup i glavu stavila u torbu te ih kolicima odvezla u obližnji šumarak i zakopala. Najlonsku vreću s isječenim dijelovima tijela bacila je u kontejner i oni nikada nisu pronađeni.

Potom je par dana kasnije lažno prijavila nestanak supruga, da bi ubrzo, suočena s dokazima, priznala jezivi zločin koji je počinila.

 

 

Braća i sestra ubijenog traže novo suđenje

Sud u Bijeljini tijekom postupka uzeo je u obzir sve okolnosti pod kojima je počinjen zločin, kao i nalaz i mišljenje Zavoda za forenzičku psihologiju koji je ocijenio da je Milka Katanović počinila ubojstvo u stanju privremene duševne poremećenosti.

Sudac Mensur Đonlić kazao je, obrazlažući presudu, da je ona primjerena.

Budući da je optužena sporazumno priznala krivnju, nijedna strana nema pravo na žalbu. No braća i sestra ubijenoga najavilo su da će tražiti pokretanje novog sudskog postupka. Tijekom izricanhja presude, oni su prosvjedovali ispred zgrade suda s transparentima na kojima je pisalo: “Nećemo nagodbu – hoćemo suđenje”, “Tražimo maksimalnu kaznu za Milku” te “Milka monstrum”.

Povratak na Net.hr