ZA ANALE

BIZARNA IZJAVA MINISTRA PROMETA: ‘Prvi aerodrom izgrađen je ovdje prije 7000 godina, a letjelo se na – Pluton’

Iračkom ministru prometa, čini se, nitko nije htio proturječiti kad je izjavio da su drevni Sumerani, očevi poljoprivrede, letjeli na Pluton i njemu bliske planete.

Irački ministar prometa osvaja naslovnice medija izjavom kako su drevni Sumerani, prije više tisuća godina svojim svemirskim letjelicama putovali na Pluton. Ministar Kazem Finjan rekao je kako je na jugu Iraka, u Dhi Qaru, 5000 godina prije nove ere izgrađen i prvi aerodrom, javlja Independent.

Izjava na presici

Mnogi novinari našli su se na konferenciji na kojoj je spomenuti ministar ovo izjavio, no čini sa kako mu nitko, neovisno općem neugodnjaku koji je zavladao, nije htio proturječiti.

Sumerani su jedna od najstarijih civilizacija, a obitovali su na jugu Mezopotamije, što je danas jug Iraka, razvili su poljoprivredu, a osim toga bavili su se trgovinom, lončarstvom i sličnim obrtima. Na tom je području iskopano mnoštvo ruševina iz onog doba među kojima i hram Ziggurat Ur.

Možda je nešto pogrešno shvatio

Ministar Finjan ovom se izjavom, kažu lokalni novinari, htio osvrnuti na rad Samuela Kramera, stručnjaka za sumersku civilizaciju koji je pisao o mitovima vezanima uz ovu civilizaciju kao i za njihovo poimanje Sunčeva sustava. U istoj izjavi, Finjan je navodno rekao i kako su svi anđeli – upravo Sumerani.

Povratak na Net.hr