ZABRINUT JE

‘SRBIJA ZBOG RUSA POSTAJE VOJNI FAKTOR U REGIJI’: Bivši šef tajne službe otkrio ključnu pogrešku čelnika NATO saveza

Nekadašnji šef bugarske obavještajne službe, general Kirčo Kirov, osvrno se na događaje u Bugarskoj te istaknuo kako se Srbija pretvara u jedan od ključnih faktora na području vojske.

Pukovnik Kirov kaže da dok Bugarska, kao članica NATO-a, ima problem s naoružavanjem, Srbija od Rusije dobiva besplatno moderno naoružanje. Kirov je za bugarski Radio Fokus ocijenio da se tenzije između NATO-a i Rusije razvijaju opasno blizu Bugarske te da će nesumnjivo utjecati na situaciju u regiji. Prema njegovim riječima, Rusija operacije NATO-a u Crnom moru smatra agresivnima i na njih će odgovoriti, prenosi B92.

‘Očigledno je da je ovo igra živaca, koja će biti nastavljena i u budućnosti. Možemo se samo nadati da su živci na obje strane dovoljno jaki i izdržljivi i da neće biti daljnjeg razvoja i provokacija, koji bi izazvali vojni sukob’, rekao je Kirov.

SUSJEDI SE HVALE ‘MOĆNIM SRPSKIM ORUŽJEM’: Evo što sve mogu ‘Šumadija’, ‘Stršljen’, ‘Miloš’ i ‘Lazar’

Potom je dodao da zbog ove opasne situacije u svojoj neposrednoj blizini, Bugarska mora pažljivo pratiti razvoj događaja i posvetiti posebnu pozornost vojsci.

Kirov je rekao kako je očigledno da se Rusija oslanja na Srbiju te kako je tako oduvijek bilo, dodajući da je ispalo da je Srbija okružena zemljama članicama NATO-a, ali da prima vojnu pomoć od Rusije.

“Bugarska, kao članica NATO-a, ima problema s naoružavanjem, dok Srbija prima suvremenu vojnu opremu i to besplatno, poput modernih zrakoplova i projektila. Srbija postaje regionalni faktor u vojnom smislu’, rekao je Kirov.

Bivši šef bugarskih obavještajnih službi smatra da će problem Srbije s Kosovom i Metohijom trajati još dugo te je istaknuo da bi Bugarska trebala biti nervozna zbog ovih procesa koji se događaju u njenoj blizini.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr