ONI SU NEUHVATLJIVI

BIVŠI PRIPADNIK PINK PANTHERA TVRDI: ‘Kim Kardashian su opljačkali Hrvati i Srbi, no sama si je za to kriva’

Bivši mozak kriminalnih operacija i član bande Pink Panther Pavle Stanimirović krivi samu Kim Kardashian zbog pljačke njezinog 11 milijuna dolara vrijednog nakita u Parizu.

KAMERE SNIMILE LICA NASILNIKA: Kim Kardashian MOLILA za život dok su je vezivali

Dok mediji spekuliraju o tome jesu li oružanu pljačku Kim Kardashian izveli srpski članovi Pink Panthera, Stanimirović ima svoje viđenje događaja.

“Ako je to stvarno bila banda Pink Panther, onda su počinili savršen zločin i uzeli 11 milijuna dolara vrijedan nakit”, kaže Stanimirović i daje detaljan opis bande:

“Većina tih ‘filmskih’ likova – Crnogoraca, Bosanaca, Hrvata, Srba – su bivši pripadnici JNA i kad se raspala Jugoslavija oni su postali kao samuraji, ratnici bez gospodara. Banda Pink Panther zato nema vođu, to je organizacija bez glave i repa”, priča Stanimirović za Daily Beast.

‘Bila je laka meta, stalno je na društvenim mrežama’

I on je svojedobno bio član Pink Panthera, s njima je pljačkao, s njima je planirao pljačke. Njegova uža specijalnost bila je provaljivanje sefova, a najviše je radio za grupu IACS, sastavljenu od Jugoslavena, Albanaca, Hrvata i Srba. Bila je to prethodnica Pink Panthera.

Njegov otac Vojislav Stanimirović jedan je od najpoznatijih uhvaćenih pljačkaša dragulja na svijetu. On je opljačkao muzej u Miamiju početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća i time postavio standarde za sve buduće pljačkaše iz istočne Europe.

DOUNIAMAG-US-ENTERTAINMENT-FRANCE-KARDASHIAN-CRIME

Stanimirović kaže da je Kim Kardashian vjerojatno bila meta zato što je vrlo aktivna na društvenim mrežama. Jako često objavljuje kamo i kako ide i koliko dugo će negdje biti. Cijeli svijet može vidjeti da je ona prije mjesec i pol dana bila na ljetovanju, da je prije mjesec dana bila na koncertu u New Yorku i to je čini primamljivom i lakom metom. Osim toga, često se hvalila i prstenom vrijednim nekoliko milijuna dolara koji joj je darovao Kanye West.

“Imate Hrvate i Srbe koji rade kao konobari, vratari ili čistači. Oni imaju prijatelje, koji imaju prijatelje, koji također imaju prijatelje. Lako im je nazvati neki telefonski broj i reći: ‘Hej, Kim Kardashian je sama u svojoj sobi’ i dalje sve ide svojim tijekom. Čekali su da Kardashian bude sama, a zatim su su je vezali i ukrali joj nakit”, kaže Stanimirović

 

Ipak, kako kaže, kradljivci neće dobiti ni približnu vrijednost tog prstena i nakita.

NOVI DETALJI NAPADA NA KIM KARDASHIAN: Opljačkala ju zloglasna balkanska banda Pink Panther?

“Dobit će 2-3 milijuna dolara, ako imaju puno sreće. Uspjeh je ako svaki pljačkaš dobije po 200 ili 300 tisuća dolara zbog problema s prodajom tako poznate robe”, uvjeren je Stanimirović.

Rekao je i gdje bi se banda mogla skrivati nakon pljačke.

“Da sam ja aktivni član Pink Panthera danas bih bio u Monte Carlu ili Parizu. Pljačka je izvedena baš onako kako bih ja to napravio. Dva pljačkaša uđu unutra, trojica stoje vani. Morate imati i  izvidnicu koja će pobjeći na biciklima. Ne na motorima nego na biciklima, kao pravi Parižani.”

Stanimirović je ispričao i što bandu Pink Panther čini tako posebnom. Oni se, kaže, ne zamaraju sitnim akcijama kao što su pljačke trgovine ili pošte, oni kradu milijunske iznose. Na primjer, kako priča Stanimirović, pljačka Carlton Hotela u Cannesu 1994. godine savršen je primer kako ta banda operira.

‘Nema šanse da ih uhvate’

“Ušli su i ukrali dijamante i nakit vrijedne 60 milijuna dolara. Pucali su iz automatskog oružja, ali nitko nije našao niti jednu rupu od metka. Sve je to bila predstava. Kao i sad, nema šanse da ih uhvate. Vjerovatno su negdje na Ibizi s Paris Hilton“, rekao je.

NOVI DETALJI PLJAČKE: Kim Kardashian su polugolu izvukli iz kreveta i svezali, bojala se da će je silovati

Stanimirović je ispričao i kako je nastala zloglasna banda. Samo ime su dobili nakon što je netko skrio dijamante u kremi za lice, slično kao i u filmu Povratak Pink Panthera iz 1975. godine. Temelji bande udareni su već početkom 90-ih kad je IACS počinio stotine pljački u New Yorku. Nakon što su američke vlasti pohvatale mnoge pripadnike IACS-a i deportirali ih u matične države počelo je stvaranje Pink Panthera.

“Samo su promijenili ime. Oni su i dalje IACS. Svi su oni fakultetski obrazovani, tečno govore nekoliko jezika i svi su sportaši. Istodobno, oni se uklapaju i znaju kako izgledati kao domaći ljudi”, hvali Stanimirović svoje bivše suradnike.

 

Povratak na Net.hr