Bivsi glasnogovornik policije otisao u Ukrajinu boriti se na strani separatista

Nekadasnji glasnogovornik Protuteroristicke postrojbe (PTJ) MUP-a Srbije Radomir Pocuca objavio je na svojoj Facebook stranici da je otisao u Ukrajinu boriti se na strani proruskih separatista “protiv zla koje prijeti Svetoj Otadzbini Rusiji”, izvijestili su beogradski mediji.

“Jesam, otisao sam u Donbas da se borim protiv zla koje prijeti mojoj svetoj Otadzbini Rusiji… Nisam dosao kao placenik, ne za novac, nego iz svjesnog uvjerenja da se mora postaviti brana zlu”, citiraju mediji Pocucinu poruku na Facebooku.

Istodobno, B92 navodi kako je Pocuca poruku na FB postavio dva dana prije nego bi mu se u Beogradu trebalo suditi zbog rasne i druge diskriminacije.

Pozivao na fizicki obracun

Taj bivsi televizijski voditelj i glasnogovornik jedne od postrojbi u srbijanskom MUP je i ranije na slican nacin dosao u srediste paznje srbijanske javnosti kad je, takoder na FB, pozvao navijacke skupine da se fizicki obracunaju s pripadnicama nevladine udruge “Zene u crnom” koje su namjeravale obiljeziti 15. obljetnicu zlocina nad albanskim civilima na Kosovu.

“Mislim da se ovo ne bi trebalo odrzati. Gospodo huligani, Delije, Grobari, radovci, Firmasi, umjesto da trosite pesnice izmedu sebe, a veliki ste rodoljubi – udruzite se”, napisao je tada Pocuca i pozivu na linc pridodao i vrlo vulgarne poruke.

Pocuca je zbog tog poziva na linc smijenjen s mjesta glasnogovornika PTJ MUP-a Srbije, a sudenje je bilo zakazano u lipnju, ali je otkazano jer je njegov odvjetnik bio na godisnjem odmoru.

Pocuca je, prema tvrdnjama beogradskih medija, bio dugogodisnji novinar komercijalne TV Pink Zeljka Mitrovica, odakle je otisao u MUP na mjesto glasnogovornika PTJ.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr