BRŽA DISTRIBUCIJA

BIDEN PLANIRA UBRZATI CIJEPLJENJE: Obećao je da će u borbi protiv virusa biti bolji od Trumpa

U vrijeme dok se zaraza brzo širi SAD-om Biden je obećao da će u borbi protiv virusa biti bolji od aktualnog predsjednika Donalda Trumpa

Izabrani američki predsjednik Joe Biden u petak je rekao da će narediti povećanje proizvodnje šprica i druge opreme potrebne za ubrzavanje cijepljenja protiv covida-19.

Bidenov plan predviđa uspostavu tisuća centara za cijepljenje u kojima će umirovljeni liječnici cijepiti učitelje, zaposlenike trgovina, starije od 65 i ostale skupine koje su prve na redu za dobivanje cjepiva.

U dokumentima Bidenovog tranzicijskog tima stoji kako će se novi predsjednik pozvati na Akt o obrambenoj proizvodnji kako bi povećao proizvodnju opreme potrebne za distribuciju i primjenu cjepiva, poput staklenih bočica, igala i šprica. Biden na temelju tog zakona planira poboljšati i pohranu cjepiva.

BIDENA ČEKA NAJVEĆI IZAZOV JOŠ OD VELIKE KRIZE ’30-IH: Ima plan za spašavanje vrijedan 1900 milijardi dolara, no mnogi nisu zadovoljni

Biden obećao cijepiti 100 milijuna Amerikanaca

U vrijeme dok se zaraza brzo širi SAD-om Biden je obećao da će u borbi protiv virusa biti bolji od aktualnog predsjednika Donalda Trumpa  te da će se u prvih 100 dana njegovog mandata cijepiti 100 milijuna Amerikanaca. Demokrat na vlast stupa u srijedu.

Koronavirus je dosad u SAD-u odnio 389 tisuća života i zarazio oko 7 posto populacije. Bidenov šef ureda u petak je rekao da bi u veljači broj umrlih mogao doseći pola milijuna.

U FRANCUSKOJ SE UVODI POLICIJSKI SAT OD 18 SATI: Macron poručio da na dan ne smije biti više od 5000 zaraženih

Brža distribucija cjepiva

Novi predsjednik je u petak iz svog doma u saveznoj državi Delaware pozvao na bržu distribuciju cjepiva u siromašnijim četvrtima koje ne dobivaju kvalitetnu skrb u javnim bolnicama i ljekarnama. Biden planira i promidžbenu kampanju kako bi na cijepljenje ohrabrio one koji su oko toga skeptični.

„Ovo je vrijeme za postavljanje visokih ciljeva i da ih hrabro i uvjereno slijedimo jer je zdravlje nacije doslovno na kocki“, rekao je Biden.

Nakon što je izložio plan cijepljenja, novinar ga je upitao osjeća li se sigurno uoči inauguracije 20. siječnja kada službeno preuzima dužnost predsjednika. Biden je odgovorio potvrdno.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr