POREMEĆENI UBOJICA

BANKAR OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR ZA STRAVIČNO UBOJSTVO PROSTITUTKI: ‘Zlo koje sam učinio ne može se ispraviti…’

Britanskog bankara Rurika Juttinga sud je proglasio krivim za ubojstvo dviju indonezijskih prostitutki u Hong Kongu.

Porota je vijećala satima, a zatim je Juttinga proglasila krivim za dvostruko ubojstvo. Osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstva Sumarti Ningsih i Seneng Mujiasih. Njihova su masakrirana tijela pronađena u Juttingovom stanu u Hong Kongu u studenome 2014. godine.

‘Zlo koje sam učinio ne može se ispraviti riječima ni djelima’

Juttingov je odvjetnik rekao da je bankar izrazio žaljenje zbog ubojstava i priznao da su njegova djela bila ‘strašna’.


‘Svakog dana me proganjaju sjećanja na moje postupke, posebno zbog boli koju sam zadao njihovim obiteljima. Zlo koje sam učinio ne može se ispraviti riječima ni djelima. Ipak, ako to išta znači, poručujem Ningsihinoj i Mujiasihinoj obitelji da mi je jako žao, i više nego što to mogu izraziti’, rekao je Jutting.

Sudac: Izvan zatvora bi predstavljao veliku opasnost

Sudac Michael Stuart-Moore ipak je rekao da on ne prihvaća ispriku i Juttinga osuđuje na doživotni zatvor. Sudac je dodao da bi Jutting predstavljao veliku opasnost ako bi se ikad više našao izvan zatvorske ćelije.

Obitelji dviju žrtava pozvale su na najstrožu kaznu za Juttinga zbog ubojstava dviju žena, posebice jer su one jedine u obiteljima zarađivale. Obitelj Seneng Mujiasih rekla je da su slomljeni i da se nadaju da će Jutting biti pogubljen, ako je to ikako moguće. Obitelj druge ubijene Indonežanke pozvala je indonezijsku vladu da sedmogodišnjem sinu ubijene odobri stipendiju.

HONG KONG-INDONESIA-BRITAIN-CRIME-MURDER-JUTTING

Reporter BBC-ja sa suđenja je izvijestio kako je publika okupljena na suđenju počela pljeskati nakon izricanja presude. Rurik Jutting, vidno mršaviji nego prije dvije godine kada je uhićen, sjedio je bezizražajna lica.

Odvjetnici su u njegovu obranu rekli da je ubio te dvije žene jer nije uspio kontrolirati svoj narcisoidni poremećaj ličnosti i seksualni sadizam, a u njegovu su obranu rekli i da je bio pod utjecajem droga i alkohola.

Sam snimio stravična ubojstva i priznanje

Podsjetimo, Jutting je sam snimio stravično ubojstvo dviju prostitutki, kao i svoje priznanje.

BANKAR IZ PAKLA UBIO DVIJE PROSTITUTKE: ‘Jednu je tri dana mučio kliještima i tjerao da liže WC školjku, a onda joj nožem prerezao vrat’

STRAVIČNO PRIZNANJE POREMEĆENOG UBOJICE: ‘Ubio sam je prije pet minuta, toliko je bila uplašena da je jela i fekalije iz WC-a’

Na snimci je rekao kako je žena, državljanka Indonezije, bila toliko preplašena u zadnjim satima svog života da se smijala nakon što je jela fekalije iz zahodske školjke, na što ju je on natjerao. Jutting je svoju žrtvu tri dana držao u zatočeništvu da bi je na kraju doslovce zaklao, sasjekao na komade i tako ostavio u kovčegu. Osim ubojstva dviju žena, optužen je i za to da je skrio tijelo Sumarti Ningsih, što je i sam priznao.

Povratak na Net.hr