CIPELE NADE

BANJALUČKA TVORNICA POKLANJA CIPELE HAŠKIM OPTUŽENICIMA: ‘Svi žele slične osim Ratka Mladića…’

Banjalučka tvornica cipela odlučila je pokloniti cipele ni manje ni više nego optuženima i osuđenima za ratne zločine. Među njima i Radovanu Karadžiću koji si je zaželio smeđe mokasinke.

Banjalučka tvornica obuće Bema koja je tijekom predsjedničke kampanje u SAD-u poklonila cipele Melaniji Trump, sada planira poslati cipele haškim optuženicima među kojima su i Radovan Karadžić i Ratko Mladić, piše Klix.ba. Prema riječima tehničkog direktora tvornice Marinka Umičevića, cipele će dobiti devet zatvorenika koji su optuženi za ratne zločine, četiri Srbina i pet Hrvata.

Ratko Mladić, Stojan Župljanin, Mićo Stanišić i hrvatski optuženici su rekli da žele obične cipele s vezicama, dok Karadžić traži mokasinke. “Svi žele crne cipele, samo Ratko Mladić želi smeđe. Cipele su izrađene od vrhunskog i mekanog materijala, udobne su i lijepe”, navodi Umičević.

NEVJEROJATNA BAHATOST RATNOG ZLOČINCA: Karadžić u zatvoru zahtijeva jastučić za križa i Skype

Tehnički direktor Beme poklon je nazvao “cipelama nade”. “Došao sam na ideju da im pošaljem cipele nakon što sam pročitao razgovore s ljudima koji su osuđeni pred Haškim tribunalom. Srbi, Hrvati i Bošnjaci govore lijepo jedni o drugima kada se vrate kući. Kažu da im je bilo lijepo dijeliti pritvorsku jedinicu. Nekada su se borili jedni protiv drugih, a sada pomažu jedni drugima i na neki način su povezani”, dodao je Umičević.

Šef tvornice cipela, pak, u cijeloj priči čini se zaobilazi važan detalj, a to je da je riječ o osobama odgovornim za smrt brojnih nevinih ljudi pa im se sadašnje “lijepe riječi” i međusobna pomoć teško mogu pribrojiti u nešto što bi ih za te zločine iskupilo da bi im se zbog toga davali pokloni.

Povratak na Net.hr