PRAVDA ZA DAVIDA

BANJALUČKA POLICIJA SASLUŠALA DAVIDOVU MAJKU: Prijavu protiv nje podnio patolog zbog navodne snimke razgovora s Dodikom

Karan je Radanović prijavio nakon što je ona na društvenim mrežama podijelila snimku navodnog telefonskog razgovora između njega i predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika

Suzana Radanović, majka mladića Davida Dragičevića čija je nerazjašnjena smrt iz ožujka prošle godine postala povodom masovnih prosvjeda protiv vlasti u Republici Srpskoj, saslušana je u petak u banjolučkoj policiji koja je protiv nje pokrenula istragu na temelju prijave o neovlaštenom snimanju telefonskih razgovora.

“Policajci su bili korektni. Veoma su ažurni, a nadam se da će oni tu ažurnost pokazati i u slučaju ubojstva mog djeteta”, kazala je Radanović novinarima po okončanju saslušanja na koje je otišla u pratnji odvjetnika.

NOVA DRAMA U BANJOJ LUCI: Specijalci otjerali prosvjednike koji su prekinuli koncert, oni obećali da će spriječiti i proslavu Nove godine

Patolog je prijavio policiji

Prijavu protiv Suzane Radanović podnio je Željko Karan, patolog i ujedno pročelnik Zavoda za sudsku medicinu RS koji je obavio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića te nakon toga ustvrdio kako je njegova smrt posljedica nesretnog slučaja odnosno utapljanja.

Karanov nalaz nakon toga su osporili drugi patolozi a njegov prvotni iskaz postao je povodom za ponovno otvaranje cijelog slučaja jer se pojavila sumnja da netko pokušava prikriti stvarne razloge Davidove smrti. Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci na kraju je cijeli slučaj okvalificiralo kao ubojstvo “s najmanjim stupnjem vjerojatnoće” a istraga traje i do danas.

Karan je Radanović prijavio nakon što je ona na društvenim mrežama podijelila snimku navodnog telefonskog razgovora između njega i predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Snimku dala nepoznata osoba

Razgovor je vođen nakon što je policija potkraj prosinca silom rastjerala sudionike prosvjeda skupine “Pravda za Davida”. Prema onome što se moglo čuti Karan od Dodika traži jamstva da je cijeli slučaj sada riješen te ga moli za susret na kojemu bi razgovarali o još nekim potankostima. Na snimci nije jasno što je Dodik odgovorio jer se  njegov glas ne čuje.

Radanović je izjavila kako je snimku dobila od pouzdane osobe čiji identitet nije željela otkriti.

Njen odvjetnik Milan Malašević izjavio je novinarima kako u ovome nema nikakvih elemenata kaznenog djela.

‘PRVI PUTA OD RATA BANJA LUKA ĆE BITI NIJEMA’: Otkazana proslave Nove Godine nakon sukoba policije i prosvjednika

Simbol Pravde za Davida

Suzana Radanović je od 30. prosinca kada je netragom nestao Davor Dragičević, Davidov otac, postala svojevrsnim simbolom skupine “Pravda za Davida”. Ona od tada svaku večer dolazi pred sabornu pravoslavnu crkvu u Banjoj Luci i tamo pali svijeće za svog pokojnog sina.

Tu se obično pojavi stotinjak pripadnika skupine “Pravda za Davida” nastavljajući tako prkositi policijskoj zabrani njihovog okupljanja.

Narušavanje dobrog imidža grada

Dodik i daje ustraje na optužbama da iza prosvjeda u Banjoj Luci koji su, kako je kazao, “narušili dobar imidž grada”, stoji oporba odnosno Partija demokratskog progresa (PDP) koja pokušava srušiti vlast na ovaj način kada to već nije uspjela na izborima. Dodaje da je dio tog scenarija i Davor Dragičević.

“Oni koji su odgovorni za te događaje i koji bi trebali snositi posljedice sada su nestali, suočeni s odlučnim odgovorom institucija”, kazao je Dodik za banjolučku Aternativnu televiziju (ATV) blisku vlastima u RS.

SPECIJALCI IZAŠLI NA ULICE BANJA LUKE: Uhićeni otac i majka Davida Dragičevića, ocu slomili ruku, majka u strahu: ‘Ubit će ga’

Povratak na Net.hr